Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: “Θα πάμε σε Σύνοδο Κορυφής για το χρέος…”

Newsroom από Newsroom
13/06/2017 21:33
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Eurogroup: Κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. «Η αποδοχή της ελληνικής πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ των θεσμών», ανέφερε.

«Αν δεν επιτευχθεί λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή στο Eurogroup του Μαΐου η πρόταση μου στο υπουργικό είναι να μην δεχτούμε και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ίσως την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση από την έναρξη της κρίσης, όχι με την έννοια της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της καταστροφής, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά κρίσιμη για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ περιέγραψε τη θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, για χρέος και ανάπτυξη. «Η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί εξίσωση 3 παραμέτρων: την περίοδο χάριτος για τα επιτόκια- την επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων, και – την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ», είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τις διεκδικήσεις της Ελλάδας για την ανάπτυξη.

«Διεκδικούμε λύση που θα ανοίγει τον δρόμο για αυτοδύναμη σταθερή δυνατότητα εξόδου στις αγορές με βιώσιμους όρους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που αρκούνταν σε ό,τι τους έδιναν οι δανειστές, και επισήμανε: «Χωρίς διευθέτηση του χρέους αναστέλλεται επ΄αοριστον η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές και μαζί η έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση».

Ο πρωθυπουργός, γράφει το newsbeast.gr, έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα ανάπτυξης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διεκδικεί τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα ώστε να προκύψει κοινωνικά βιώσιμη λύση, ενώ παράλληλα διεκδικεί δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις ώστε να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης.

[irp posts=”135256″ name=”Σόιμπλε: Προ-βλέπει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα”]

Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης σε σχέση με τον χρόνο που άνοιξε το θέμα του χρέους, απαντώντας σε αναφορές ότι “αυτοεγκλωβίστηκε” και πως θα έπρεπε να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, λέγοντας: «Κάναμε άριστα που ανοίξαμε το θέμα του χρέους, στον βαθμό που σεβόμαστε τον εαυτό μας και δεν είμαστε υποκριτές όπως οι προηγούμενοι». «Τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς και τις θυσίες εμείς τις αποδεχτήκαμε όχι για να κρατηθούμε στην εξουσία, αλλά για να υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφορικά με τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να θίξει το ζήτημά του χρέους είπε πως ήταν ο καλύτερος που έχουμε βρεθεί τα 7 χρόνια των μνημονίων.

«Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, καθαρίσαμε το τραπέζι από τις δικές μας υποχρεώσεις. Όλος ο πλανήτης το αναγνωρίζει ότι είναι η σειρά των εταίρων να υλοποιήσουν τις δικές τους. Έχουμε ισχυρές συμμαχίες καθώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα που διεκδικεί βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ οι γερμανικές εκλογές αποτελούν αστάθμητο παράγοντα μπροστά μας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε δε, πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, αφενός γιατί η χώρα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος και αφετέρου γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε για περισσότερες από δυο ώρες αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του πρωθυπουργού.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: EurogroupΑλέξης ΤσίπραςΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΣπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η ατζέντα, τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες γραμμές»

11/02/2026 | 09:13
Featured

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Δεν μπορούσαμε να μη στηρίξουμε την Ουκρανία – Επιθυμούμε την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία»

10/02/2026 | 18:00
Featured

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής, με σημαιοφόρο τη Νεφέλη Τίτα

07/02/2026 | 02:09
Featured

Σκόπευση για νέο πολιτικό σκηνικό: Τσίπρας «δεν βιάζεται», Σαμαράς «παρών» και εθνικό απολυτήριο στο τραπέζι – Ραγδαίες εξελίξεις

04/02/2026 | 13:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συρία: Ετοιμες να μπουν στη Ράκα οι κουρδικές δυνάμεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός στο γυμναστήριό του ο 58χρονος πρώην πρωταθλητής – Τι λένε συγγενείς στο tilegrafimanews.gr

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch