Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: “Θα πάμε σε Σύνοδο Κορυφής για το χρέος…”

Newsroom από Newsroom
13/06/2017 21:33
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Eurogroup: Κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. «Η αποδοχή της ελληνικής πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ των θεσμών», ανέφερε.

«Αν δεν επιτευχθεί λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή στο Eurogroup του Μαΐου η πρόταση μου στο υπουργικό είναι να μην δεχτούμε και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ίσως την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση από την έναρξη της κρίσης, όχι με την έννοια της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της καταστροφής, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά κρίσιμη για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ περιέγραψε τη θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, για χρέος και ανάπτυξη. «Η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί εξίσωση 3 παραμέτρων: την περίοδο χάριτος για τα επιτόκια- την επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων, και – την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ», είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τις διεκδικήσεις της Ελλάδας για την ανάπτυξη.

«Διεκδικούμε λύση που θα ανοίγει τον δρόμο για αυτοδύναμη σταθερή δυνατότητα εξόδου στις αγορές με βιώσιμους όρους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που αρκούνταν σε ό,τι τους έδιναν οι δανειστές, και επισήμανε: «Χωρίς διευθέτηση του χρέους αναστέλλεται επ΄αοριστον η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές και μαζί η έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση».

Ο πρωθυπουργός, γράφει το newsbeast.gr, έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα ανάπτυξης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διεκδικεί τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα ώστε να προκύψει κοινωνικά βιώσιμη λύση, ενώ παράλληλα διεκδικεί δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις ώστε να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης.

[irp posts=”135256″ name=”Σόιμπλε: Προ-βλέπει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα”]

Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης σε σχέση με τον χρόνο που άνοιξε το θέμα του χρέους, απαντώντας σε αναφορές ότι “αυτοεγκλωβίστηκε” και πως θα έπρεπε να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, λέγοντας: «Κάναμε άριστα που ανοίξαμε το θέμα του χρέους, στον βαθμό που σεβόμαστε τον εαυτό μας και δεν είμαστε υποκριτές όπως οι προηγούμενοι». «Τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς και τις θυσίες εμείς τις αποδεχτήκαμε όχι για να κρατηθούμε στην εξουσία, αλλά για να υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφορικά με τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να θίξει το ζήτημά του χρέους είπε πως ήταν ο καλύτερος που έχουμε βρεθεί τα 7 χρόνια των μνημονίων.

«Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, καθαρίσαμε το τραπέζι από τις δικές μας υποχρεώσεις. Όλος ο πλανήτης το αναγνωρίζει ότι είναι η σειρά των εταίρων να υλοποιήσουν τις δικές τους. Έχουμε ισχυρές συμμαχίες καθώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα που διεκδικεί βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ οι γερμανικές εκλογές αποτελούν αστάθμητο παράγοντα μπροστά μας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε δε, πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, αφενός γιατί η χώρα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος και αφετέρου γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε για περισσότερες από δυο ώρες αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Ετικέτες: EurogroupΑλέξης ΤσίπραςΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΣπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος

27/06/2025 | 15:00
Featured

Σκληρή επίθεση από Σαμαρά – Καραμανλή : «Κίνδυνος να βρεθούμε σε κατάσταση ομηρίας από την Τουρκία», «Δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω»

17/06/2025 | 21:13
HOT NEWS

Οι 5 τομείς που επηρεάζονται στην Ελλάδα από τη σύρραξης Ισραήλ – Ιράν – Πού επικεντρώνεται η ανησυχία

16/06/2025 | 17:55
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Από τη δοκιμασία της Ορθοδοξίας θα προέλθει μεγάλο καλό

07/06/2025 | 08:00 - Ενημέρωση 17/06/2025 | 22:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συρία: Ετοιμες να μπουν στη Ράκα οι κουρδικές δυνάμεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    767 shares
    Share 307 Tweet 192
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    406 shares
    Share 162 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1153 shares
    Share 461 Tweet 288
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch