Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ασφάλεια

Newsroom από Newsroom
09/07/2016 06:16
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ρόλο της Ρωσίας στην ασφάλεια της Ευρώπης και την αναγκαιότητα οικοδόμησης μίας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής με στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ώστε να υπάρχει χώρος για την αντιμετώπιση των διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων, πρωτίστως δε της τρομοκρατίας, επισήμανε κατά την ομιλία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη για στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ και τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα προσαρμογής του ΝΑΤΟ, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά – κυρίως – τις ανησυχίες των μελών του. «Η Συμμαχική ασφάλεια είναι αδιαίρετη: είτε ισχύει στην ολότητά της για τον κάθε ένα Σύμμαχο, είτε δεν υφίσταται καθόλου», τόνισε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην συμφωνεί με όλα τα επιχειρήματα των Συμμάχων της για το πως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία και η στάση της, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα μας επιδεικνύει αλληλεγγύη στις ανησυχίες των Συμμάχων, όπως οφείλει, αναμένει όμως να υπάρξει αλληλεγγύη και «για τις δικές μας ανησυχίες ασφαλείας».

 

Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι αναμφισβήτητα η υλοποίηση του Σχεδίου Ετοιμότητας (Rapid Action Plan) και η προκεχωρημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, ενδυνάμωσε σε σημαντικό βαθμό την ετοιμότητά, την ικανότητα ανταποκρίσεως και την ευελιξία, καθώς και την εν γένει Συμμαχική αποτρεπτική και αμυντική διάταξη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η συλλογική ασφάλεια δεν μπορεί να οικοδομηθεί και να εξασφαλισθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο που η Συμμαχία επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας στρατιωτικά, θα πρέπει να επιδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε δεσμευμένοι στον διάλογο και στην επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα και να απέχουμε από την απειλή ή την χρήση βίας, όπως προβλέπεται στην Ιδρυτική Συνθήκη της Ουάσιγκτον. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση των διαχωριστικών γραμμών στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως όλοι γνωρίζουμε, από την πρόσφατη ή παλαιότερη εμπειρία πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εσφαλμένων υπολογισμών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Συμμαχία πρέπει να μάθει από τα λάθη της όχι για να δοθεί έδαφος στην επιθετικότητα, αλλά για να αντιμετωπιστεί αυτή αποτελεσματικά. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν είναι νοητή χωρίς την Ρωσία με την τελευταία να αποτελεί μέρος του προβλήματος, ενώ συγχρόνως, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μέρος της λύσης.

Η αποτροπή πρέπει να συνοδεύεται από ένα ισχυρό και ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία προκειμένου να αποφεύγονται εσφαλμένες εκτιμήσεις και αναίτια κλιμάκωση, ενώ ιδίως σε καιρούς όπου επικρατεί ένταση, ο διάλογος για την ενίσχυση της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας είναι απαραίτητος, τόνισε ο πρωθυπουργός, τασσόμενος υπέρ της συνέχισης υλοποίησης του έργου της Συμμαχίας ακολουθώντας την διττή προσέγγιση της συλλογικής άμυνας και του ουσιαστικού διαλόγου.

Ανέφερε στην συνέχεια ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα χαιρέτισε και υποστήριξε την απόφαση για την εκ νέου σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, αλλά και για τον οποίο η Ελλάδα θεωρεί απαραίτητη την συνέχιση των προσπαθειών εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης ενός επαληθεύσιμου, αποτελεσματικού και νομικά δεσμευτικού καθεστώτος Ελέγχου των Συμβατικών Εξοπλισμών στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εκτός από την αστάθεια στον Βορρά υπάρχει αστάθεια και στον Νότο, υπογραμμίζοντας ότι η αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής επηρεάζει βαθιά την Ευρώπη, μέσω της συνεχούς ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και μέσω της ενίσχυσης τρομοκρατικών δικτύων και υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των μεταναστευτικών πιέσεων.

Η υλοποίηση του «Πλαισίου προσαρμογής του ΝΑΤΟ στις προκλήσεις ασφαλείας από το Νότο» οφείλει να αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης πολυδιάστατης απάντησης της διεθνούς κοινότητας για την οικοδόμηση μιας αρχιτεκτονικής ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με εταίρους της Συμμαχίας, με τον ΟΗΕ και με την ΕΕ υπογράμμισε ο κ Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα αγωνίζεται με συνέπεια για αυτό το στόχο, τόσο μέσω όλων των διεθνών οργανισμών στους οποίους ανήκει, όσο και διαμορφώνοντας διμερή και τριμερή σχήματα διαλόγου, συνεργασίας και συνανάπτυξης στην περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή η Ελλάδα προσπαθεί ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ταυτόχρονα δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, πάντοτε με σεβασμό στην αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά τους.
 

Ετικέτες: ΕλλάδαΕυρώπηΝΑΤΟομιλίαΡΟΛΟΣρωσίαΤσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα».

Επόμενο Άρθρο

Ιράκ: H τραγική ιστορία του μικρού Άλι Άμπας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
Featured

Ιερώνυμος για Πάπα Φραγκίσκο: Διατηρούμε στην καρδιά μας την αγάπη και το σεβασμό του για την Ελλάδα

22/04/2025 | 08:13
Featured

Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη – Ανοιχτός ο Πούτιν σε διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο

22/04/2025 | 06:00
Featured

Η Κυριακή του Πάσχα ίσως αποδειχθεί ημέρα καμπής για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

21/04/2025 | 14:00
Featured

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιέζει για παράταση της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την άρνηση του Κρεμλίνου για ανανέωση της εντολής

21/04/2025 | 08:00
Featured

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η πασχαλινή εκεχειρία 30 ωρών

21/04/2025 | 02:55
Featured

Τραμπ για Ουκρανία – Ρωσία: Κλείστε συμφωνία και θα βγάλτε μία περιουσία με τις ΗΠΑ

20/04/2025 | 23:31 - Ενημέρωση 21/04/2025 | 00:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ιράκ: H τραγική ιστορία του μικρού Άλι Άμπας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    657 shares
    Share 263 Tweet 164
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    632 shares
    Share 253 Tweet 158
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch