Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Βασιλική Βλάχου: Έξι υπογραφές διευθυντών της ΕΥΠ είχε η επισύνδεση Ανδρουλάκη

TechTeam από TechTeam
02/09/2022 10:13
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
69
SHARES
147
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για «ουσιαστικό έλεγχο» των αιτημάτων παρακολουθήσεων έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το αίτημα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της Υπηρεσίας. Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός – καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Λίγο μετά τις 16:30 χθες ολοκληρώθηκε η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19) και Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για να προσθέσει πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ επικαλέστηκε και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ρουμπάτης: Η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον κ. Σπύρο Σαγιά πρώην γγ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επι Τσίπρα – Καμμένου φέρεται ΄- σύμφωνα με στελέχη της επιτροπής – να υπέπεσε σε ορισμένες αντιφάσεις αναφορικά με το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε απευθείας τα τηλέφωνα των δύο προσώπων ή όχι. Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να επικαλέστηκε διάλογο των Πιτσιόρλα – Σαγιά που είχε στην διάθεσή της η ΕΥΠ με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από βουλευτή που σχολίασε πως για να υπάρχει διάλογος η υπηρεσία παρακολουθούσε είτε τον κ. Σαγιά, είτε τον κ. Πιτσιόρλα ή και τους δύο.

Πέραν αυτού, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του.

Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι επισύνδεση που γίνεται μετά από εισήγηση της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι παράνομη καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τον διάδοχό του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Δραβίλλας: Δεν υπήρξε παρακολούθηση Σαγιά Πιτσιόρλα το 2012-14

Στην επιτροπή τοποθετήθηκε και ο κ. Θεόδωρος Δραβίλλας επικεφαλής της ΕΥΠ επι κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν υπήρξε επι ημερών του επισύνδεση Πιτσιόρλα – Σαγιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών σημείωσε ότι το 2014 ο τότε πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήτησε από την ΕΥΠ να υπάρξει έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας της νησίδας Οξειάς.

Ο ίδιος φέρεται να είπε πως η ΕΥΠ συνέδραμε στις έρευνες με μια επισύνδεση για λιγότερο από δύο μήνες η οποία διεκόπη καθώς δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να τόνισε πως η επισύνδεση δεν αφορά τα μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Πιτσιόρλα και Σαγιά και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της Οξείας δεν πρέπει να συγχέεται με την υπόθεση του Ναυαγείου Ζακύνθου των ημερών Τσίπρα – Καμμένου.

Πλέον, στην αίθουσα που συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει εισέλθει η δεύτερη ομάδα προσώπων που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Και στις δύο συνεδριάσεις η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Να σημειωθεί ότι και οι νέες εργασίες της επιτροπής καλύπτονται από καθεστώς απορρήτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συστάσεις προς τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα απενεργοποιήσουν ώστε η συνεδρίαση να μην μετατραπεί σε «σουρωτήρι» διαρροών όπως συνέβη κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη την περασμένη εβδομάδα.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣπαρακολουθήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Metron Analysis: Από το 12,9% στο 16% το προβάδισμα ΝΔ μέσα σε έναν μήνα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού

22/01/2026 | 21:15
Featured

Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή με τη ΝΔ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει – Έχουν κριθεί, η χώρα χρειάζεται άλλον άνεμο»

17/01/2026 | 07:00
Featured

Ανδρουλάκης για αγρότες: Διάλογος πρέπει να γίνει αλλά με ειλικρίνεια και αποτελέσματα

11/01/2026 | 11:00
Featured

Κόντρα κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Μαδούρο – Το «καρφί» Μαρινάκη για τον Τσίπρα

04/01/2026 | 14:22
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σ. Φάμελλος - Ε. Αχτσιόγλου: Ξεπούλημα όλου του δικτύου φυσικού αερίου εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πώς και γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «προμοτάρουν» τον… Μητσοτάκη

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch