Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Αναδρομικά: “Εδώ και τώρα” αλλά όχι για επικουρικές και δώρα

TechTeam από TechTeam
30/07/2020 12:18
σε HOT NEWS, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αναδρομικά ποσά εδώ και τώρα ΑΛΛΑ μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις που έγιναν το 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2016 ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα επιστρέψει η κυβέρνηση βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αφήνονται εκτός αναδρομικά ποσά που αφορούν περικοπές στα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η τροπολογία αφήνει εκτός σχεδόν το 60% των συνταξιούχων, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους, και συγκεκριμένα τους αγρότες και όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης, κάτω από 1.000 ευρώ.

Αντιπολίτευση και νομικοί κάνουν λόγο για εκτροπή και εκτιμούν ότι έως το τέλος του έτους θα ανοίξει νέος κύκλος μαζικών προσφυγών στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώνυμες κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν την πληροφορία ότι εν όψει προσφυγών των θιγομένων στη δικαιοσύνη, το φθινόπωρο η ίδια η κυβέρνηση (ΕΦΚΑ) θα ζητήσει από το ΣτΕ να γνωματεύσει για το θέμα των αναδρομικών στα δώρα και τις επικουρικές, ώστε να κερδίσει χρόνο, μέχρι να ανακοινωθεί η σχεδόν σίγουρη θετική του απάντηση.

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ – ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

“Θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και ρεαλιστικά και όχι με μαξιμαλιστικές λογικές, ξοδεύοντας χωρίς συναίνεση από αυτά που δεν έχουμε και δανειζόμαστε …” απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου, που χαρακτήρισε “αντισυνταγματική και νομικά πραξικοπηματική” την απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Η κα Αχτσιόγλου τόνισε στην παρέμβασή της, πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αξιώνει, όχι μόνο να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι περικοπές στις κύριες συντάξεις, αλλά και στις επικουρικές, στα επιδόματα. Και το σύνολο αυτών των απαιτήσεων, “δεν είναι μόνο 1,9 εκατομμύρια που προβλέπονται στην τροπολογία, αλλά περίπου 4 δισ. ευρώ, που μπορείτε να τα δώσετε από το μαξιλάρι που σας αφήσαμε”, εκτός βεβαίως και αν δεν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα, οπότε “αυτό οφείλει η κυβέρνηση να το πει”.

Ο κ. Σκυλακάκης, απάντησε ότι η απόφαση του ΣτΕ ήταν μια πιλοτική δίκη που ζήτησε ο ΕΦΚΑ σχετικά με τις περικοπές στις κύριες συντάξεις. Διευκρίνισε πως η τροπολογία αυτή, δεν έρχεται για όσους συνταξιούχους προσέφυγαν και έχουν δικαιωθεί, αλλά έρχεται για να καλύψει και όλους τους συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ – Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Από το βήμα δηλώνω ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται βάσει της απόφαση του ΣτΕ είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής. Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις. Ποσό 1,5 δισ. ευρώ και αφορά κύριες συντάξεις, δικαίωμα που επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Δεν υπάρχουν περιθώρια», βάζοντας φρένο σε ενδεχόμενες διεκδικήσεις δώρων και επικουρικών συντάξεων.«Δεν υπάρχουν περιθώριο άλλων παροχών», ξεκαθάρισε. «Θα ήταν άδικο για το σύνολο της κοινωνίας», πρόσθεσε.
Πηγές από το υπουργείο Εργασίας δήλωναν ότι οι νομικοί ερμηνεύοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, έκριναν ότι αφορούν μόνο τις επιστροφές αναδρομικών ποσών σε κύριες συντάξεις, όσων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση επέλεξε την επιστροφή των ποσών και σε αυτούς που δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αλλά και στους συνταξιούχους του δημοσίου, για τους οποίους άλλωστε εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Έ.ΑΧΤΣΙΌΓΛΟΥ: Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΚΟΎΡΕΨΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΆ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ ΚΑΤΆ 60%

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης είπε στον ΑΝΤ-1 ότι είναι άκρως υποκριτική και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Ιούνιο του 2015 όταν κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές, έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το λύνει τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «με έντιμο και ευθύ τρόπο».

Η τροπολογία αναφέρει:

– Ποσά τα οποία αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες επιβλήθηκαν κατ΄εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 και αφορούν το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 και μέχρι τη δημοσίευση του ν. Κατρούγκαλου (13.5.2016), καταβάλλονται άτοκα στους δικαιούχους.

-Η καταβολή θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος.

– Με την καταβολή των παραπάνω ποσών αποσβένονται οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα κατά το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του ν. Κατρούγκαλου (13.5.2016).

– Η εν λόγω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες ως προς τις αξιώσεις που υπερβαίνουν το παραπάνω καταβαλλόμενο ποσό.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ το σχετικό δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ (σ.σ. αφορά τα αναδρομικά μόνο των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα).

Όπως επισημαίνουν στελέχη, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει εφάπαξ τα συγκεκριμένα ποσά και μάλιστα χωρίς κούρεμα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, εφαρμόζοντας πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον η κυβέρνηση δίνει αναδρομικά κύριας σύνταξης, όχι μόνο στους 250.000 που προσέφυγαν δικαστικά, αλλά στο σύνολο των περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων.

“Υπογραμμίζεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα. Και ειδικά σε μία περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή και πάντα λαμβάνεται υπόψη η δια-γενεακή αλληλεγγύη και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας που έχει πλήξει σημαντικούς κλάδους στον κόσμο της εργασίας”, σημειώνουν.

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί είναι πεπερασμένα τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα ίδια στελέχη τονίζουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει αυξημένες ανάγκες που γεννιούνται αφενός από τις προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα και αφετέρου από εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

“Η κυβέρνηση στήριξε και πρόκειται να στηρίξει περαιτέρω τους συμπολίτες μας, ανέργους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδίως στο εμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό, που είδαν κατακόρυφη πτώση των εσόδων και των αποδοχών τους, λόγω του αναγκαστικού lockdown και της μείωσης του τζίρου που προκάλεσε η πανδημία. Επιπλέον, οι συνεχείς γεωπολιτικές προκλήσεις επιβάλλουν την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, χωρίς εκπτώσεις και με σαφές δημοσιονομικό κόστος το οποίο θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι για να μπορεί η χώρα να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι κάθε επιβουλής”.

Ετικέτες: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

02/07/2025 | 23:45
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Συντάξεις και ΕΑΑΣ: Τα τελευταία νέα

02/07/2025 | 14:02
HOT NEWS

 Ταμεία – 3 Δόσεις – 1.200 ευρώ αναδρομικά: Ποιοι απόστρατοι πληρώνονται και ποιοι μένουν με το τίποτα- Οι συντάξεις σε αριθμούς 

01/07/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ν. Δένδιας: Το Barbaros παραβιάζει κατάφωρα την κυπριακή ΑΟΖ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ Μέρισμα έως 320 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους – Τι αλλάζει με την προσωπική διαφορά – Συντάξεις 

    650 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά από λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Η οικογένεια χαρίζει ζωή με τη δωρεά οργάνων

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Φωτιά στις Σέρρες: 600 στρέμματα έγιναν στάχτη – Ολονύχτια μάχη στο εργοστάσιο ξυλείας

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχθηκε τους όρους για 60ήμερη εκεχειρία στη Γάζα

    393 shares
    Share 157 Tweet 98
  • Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα, σηκώθηκαν 3 ελικόπτερα – Ήχησε το 112 για εκκένωση

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βαρύ χτύπημα» στο Κίεβο με την απώλεια του Ζαχάρεβιτς- Ραγδαίες εξελίξεις 

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • Γιορτή σήμερα 2 Ιουλίου, εορτολόγιο: Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch