Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΚΕΑ: Τι ανακοίνωσε η Φωτίου για τα επιδόματα

Newsroom από Newsroom
29/06/2017 14:10
σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Τον «χάρτη» της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, για την επανέναρξη της λειτουργίας κατασκήνωσης της Πρόνοιας στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

«Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και το διοικητικό του συμβούλιο προχωρούν σε εξαιρετικά πρωτοποριακές δράσεις, τις οποίες θέλουμε να έχουμε ως πρότυπο και για τα 13 κέντρα και 63 ιδρύματα που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα» σημείωσε η κ. Φωτίου, ενώ διαπίστωσε ότι «το προνοιακό σύστημα στην Ελλάδα είχε δύο πυλώνες, τα ιδρύματα και τα επιδόματα. Αλλάζουμε αυτό το σύστημα διότι δεν είναι ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας, φροντίδας και αλληλεγγύης».

Αναφορικά με τα επιδόματα, η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε ότι αυτά θα μεταφερθούν στον ΟΓΑ (oga.gr), σε ένα ενιαίο σύστημα πληρωμής και απόδοσης, με κοινούς κανόνες. Θα υπάρχει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο οι ωφελούμενοι θα μπορούν σε λίγα λεπτά να ενημερώνονται για τα επιδόματα που δικαιούνται. «Ενδυναμώνουμε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον δε θα πρέπει να ταλαιπωρούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τα συνολικά 1.400 ιδιωτικού δικαίου φιλανθρωπικά, κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα η κ. Φωτίου διαπίστωσε ότι μέχρι σήμερα το κράτος δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν και πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα. «Ήρθε η ώρα το κράτος να τα μάθει όλα» τόνισε η αναπλ. υπουργός, σημειώνοντας ότι έχει ήδη δημιουργηθεί και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα κληθούν τα ιδρύματα να εγγραφούν και να δηλώσουν το καθεστώς λειτουργίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, των αριθμό των ωφελούμενων αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, τις εισπράξεις και τα αποθεματικά τους, γράφει το stokokkino.gr.

«Δημιουργούμε έναν κοινό χάρτη και νόμο για όλα τα ιδρύματα ώστε να ξέρουμε τα κενά και τις ανάγκες τους» ανέφερε.

Μιλώντας για την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης και του υπουργείου της για την κοινωνική πρόνοια η κ. Φωτίου τόνισε ότι «στόχος μας είναι η από-ιδρυματοποίηση, τα άτομα που εντάσσονται στα προγράμματα μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία και την εργασία. Ανοίγουμε τα ιδρύματα, δημιουργούμε στέγες υποστηριζόμενης και ανεξάρτητης διαβίωσης».

Σε αυτό το σημείο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι «θέλουμε τα ιδρύματα να είναι ανοιχτά στην κρίση, τα καλέσαμε στα μεγάλα προσφυγικά κύματα να ανοίξουν και να υποδεχτούν τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πράγμα που έγινε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας όταν άνοιξαν τα κέντρα στις Σέρρες και τον Άγιο Παντελεήμονα για να γίνουν στέγες διαβίωσης ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων».

[irp posts=”137991″ name=”Keaprogram-Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης-ΚΕΑ: Αιτήσεις στα ΚΕΠ”]

Παράλληλα, βασικός πυλώνας της στρατηγικής του υπουργείου είναι η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης από τον κόσμο των ιδρυμάτων. «Τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα τα κάνουν ΚΟΙΣΠΕ από άτομα των ιδρυμάτων. Είναι μεγάλη ιστορία το γεγονός ότι στον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι που αφορά τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά η Θ. Φωτίου, αναφέροντας ότι για τη νέα σχολική χρονιά θα διατεθούν 24.000.000 εκατομμύρια ευρώ για τα σχολικά γεύματα, τα οποία θα δοθούν σε 130.000 παιδιά.

Στο σκέλος της από-ιδρυματοποίησης των παιδιών η Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει νόμος εντός του Ιουλίου για την αναδοχή και υιοθεσία, καθώς στόχος του υπουργείου είναι, όσο καλές και να είναι οι συνθήκες στα ιδρύματα, τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σε ανάδοχες οικογένειες.

Νέος βραχίονας του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου σε 250 δήμους των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία σύμφωνα με την αναπλ. υπουργό θα είναι οι αισθητήρες της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης του κράτους. Όπως η ίδια ανέφερε, θα τα στελεχώσουμε με ψυχολόγους και κοινωνικούς σε συνεργασία με τους δήμους για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Με τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν, καθώς και για τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που υπάρχουν στην περιοχή τους.

«Μιλάμε για πράγματα που έχουμε ήδη κάνει και είναι σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του έτους, όταν και θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό μας έργο, θα μπορούμε να δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα των πολιτικών μας» τόνισε η κ. Φωτίου.

ΚΕΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: KEAKEAPROGRAMkeaprogram.grεπιδόματαΘεανώ ΦωτίουΚΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Άμεσα 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ – Ποιοι κάνουν αίτηση και πώς κατανέμονται όλες οι θέσεις

10/02/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ Ιανουαρίου 2026: Ο οδικός Χάρτης για επιδόματα, Voucher ΔΥΠΑ και το αυξημένο πριμ γέννησης 

20/01/2026 | 13:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΑ και ΑΣΕΠ: 30 Ιανουαρίου οι πληρωμές – 81 προσλήψεις σε 25 περιοχές, όλα τα ποσά και οι προθεσμίες

08/01/2026 | 18:02
HOT NEWS

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2026 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ, τι αλλάζει και γιατί χιλιάδες μένουν απλήρωτοι

30/12/2025 | 15:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

ALPHA: Ποιο γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο αντικαθιστά τη Σπυροπούλου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη με άνοδο και πάνω από 16 μονάδες διαφορά η ΝΔ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch