Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Οικογενειακά επιδόματα: Αντιδρούν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Newsroom από Newsroom
12/01/2018 15:03
σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Στις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στα οικογενειακά επιδόματα αντιδρούν οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Στη διαδικασία ακρόασης που έγινε σήμερα στις επιτροπές που συζητούν το πολυνομοσχέδιο είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος των τρίτεκνων, ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά είναι πολύ περισσότερες από όσες η κυβέρνηση δηλώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίσει.

Παράλληλα, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι «το αναπηρικό κίνημα στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που απλοποιεί τη διαδικασία απονομής και πληρωμής επιδομάτων και απαλλάσσει τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους, από περιττή γραφειοκρατία», ενώ ο ΟΓΑ (oga.gr) δήλωσε πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των διατάξεων είναι η ενίσχυση των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά, καθώς και των χαμηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών.

Ενίσχυση οικογενειών με ένα και δύο παιδιά

O διοικητής του ΟΓΑ Στυλιανός Πλιάκης ανέφερε ειδικότερα ότι με το πολυνομοσχέδιο θεσπίζεται το νέο οικογενειακό επίδομα και η εφαρμογή της πιλοτικής διαδικασίας απονομής των προνοιακών παροχών σε χρήμα, για τα άτομα με αναπηρία. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ενημέρωσε, θα δοκιμαστεί το ενιαίο σύστημα εφαρμογής της διαδικασίας αξιολόγησης αναπηρίας και απονομής της προνοιακής παροχής με ενιαίους και απόλυτα διαφανείς κανόνες, σε συγκεκριμένες, σε σταθερές ημερομηνίες γνωστές εκ των προτέρων.

Για το οικογενειακό επίδομα, ανέφερε ότι γίνεται γενναία αύξηση των πιστώσεων κατά 40%, από 650 εκατομμύρια δίνονται 910 εκατομμύρια. Βασικό χαρακτηριστικό είναι, όπως είπε, η ενίσχυση των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά, καθώς και των χαμηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι οικογένειες ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών, που βρίσκονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία θα έχουν σημαντική αύξηση, η οποία μάλιστα αυξάνεται δεδομένου ότι με τη νέα δομή των εισοδηματικών κατηγοριών δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων. Σημείωσε επίσης ότι καταργείται από το ειδικό επίδομα για τους πολύτεκνους, η κράτηση του χαρτοσήμου του 3,6%.

«Υπάρχουν και περιπτώσεις μειώσεων, είναι περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού, κυρίως στις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες. Το 98% των μονογονεϊκών οικογενειών έχουν αύξηση στα οικογενειακά τους επιδόματα, που νομίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική”, είπε ο πρόεδρος του ΟΓΑ.

[irp posts=”169370″ name=”Επίδομα παιδιού 2018: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από 1.1.2018″]

Εκπρόσωποι πολύτεκνων, τρίτεκνων οικογενειών

«Η κυβέρνηση μας λέει ότι ένας τρίτεκνος με 13.600 ευρώ αυτή τη στιγμή είναι πλούσιος και πρέπει να υποστεί περικοπές», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Αντώνης Ντιούδης. Μήνυμα προς την κυβέρνηση εκτιμάται η επισήμανση του κ. Ντιούδη πως «οι τρίτεκνοι δεν είναι 100.000 οικογένειες, είναι 300.000 γιατί τρίτεκνος πατέρας είναι και ένας που το παιδί του ενηλικιώθηκε. Δεν σταματάει να είναι γονέας, δεν σταματάει να πληρώνει επιπλέον ΦΠΑ, δεν σταματάει να δίνει».

«Σήμερα συντελείται ένα έγκλημα που δεν το καταλαβαίνετε. Δεν θα είστε υπουργός τότε, που θα δείτε όλα αυτά τα απόνερα που θα δημιουργηθούν από αυτά τα μέτρα που παίρνετε σήμερα», είπε ο Μανώλης Αχλαδιανάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων και πρόσθεσε πως η ελληνική Βουλή αποφασίζει σήμερα κατά της γέννησης των παιδιών. «Αυτό θα ψηφίσετε σήμερα και θα το βρείτε όλοι μπροστά σας, γιατί πολλοί από εσάς είστε τρίτεκνοι και γνωρίζετε τα προβλήματα», είπε ο κ. Αχλαδιανάκης.

Αλλά και ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Βασίλειος Θεοτοκάτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σήμερα υπερβαίνει και τον κ. Στουρνάρα. «Κάποτε, με είχατε ξανακαλέσει στη Βουλή επί υπουργίας Οικονομικών του κ. Στουρνάρα, ο οποίος επαίρετο ότι κατάργησε τα αφορολόγητα όρια των πολυτέκνων εφοπλιστών και τον είχα προκαλέσει να μας πει ένα πολύτεκνο εφοπλιστή. Οι σύντροφοι βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ με χειροκροτούσαν, σήμερα με τις διατάξεις που έρχονται η κυβέρνηση γίνεται “Στουρνατικότεροι του Στουρνάρα”. Υπερβαίνει και τον Στουρνάρα», ανέφερε ο κ. Θεοτοκάτος.

«Το αναπηρικό κίνημα στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που απλοποιεί τη διαδικασία απονομής και πληρωμής επιδομάτων και απαλλάσσει τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους, από περιττή γραφειοκρατία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Λυμβαίος, μεταδίδι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ετικέτες: oga.grεπιδόματαΝΕΑΟΓΑΟΓΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

27/06/2025 | 15:15
HOT NEWS

Ανεργία – επιδόματα – κατάρτιση: Όλες οι διαθέσιμες ευκαιρίες για ανέργους το καλοκαίρι του 2025

27/06/2025 | 15:02
Featured

Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές

25/06/2025 | 19:37
Featured

Καιρός: «Μίνι καύσωνας» έως και την Παρασκευή – Πού και πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς

25/06/2025 | 06:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ντάισελμπλουμ: Με Τσίπρα - Τσακαλώτο όλα έγιναν ευκολότερα για εμάς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    746 shares
    Share 298 Tweet 187
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1146 shares
    Share 458 Tweet 287
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    402 shares
    Share 161 Tweet 101
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    263 shares
    Share 105 Tweet 66
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch