Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

ΟΠΕΚΑ: Σε όλα τα ΑΜΕΑ το κοινωνικό μέρισμα

Newsroom από Newsroom
13/12/2019 16:07
Ενημερώθηκε: 13/12/2019 16:09:16
σε HOT NEWS, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΠΕΚΑ: Σε όλα τα ΑΜΕΑ το κοινωνικό μέρισμα – Τι αλλάζει για το Μέρισμα.

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής έκρυβε η Υπουργική Απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα, την οποία υπέγραψε εχθές το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεγάλοι κερδισμένοι βγαίνουν περισσότεροι από 30.000 άτομα με αναπηρία τα οποία -με πάνδημη απαίτηση- ανεξαρτήτως θα λάβουν τελικώς σε λίγες ημέρες τα 700 ευρώ, ανεξαρτήτως ηλικίας και όχι μόνον τα παιδιά έως 24 ετών, είτε ζουν με τους γονείς τους είτε μόνοι τους, ή και αν ακόμα είναι οι ίδιοι γονείς.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Εν αναμονή της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ, πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν ότι «ημερομηνία – κλειδί» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση θα είναι να επιδοτούνταν από τον ΟΠΕΚΑ κατά τις 30 Νοεμβρίου 2019. Αποκλείονται δηλαδή μόνον ΑμΕΑ που δεν λαμβάνουν το επίδομα ή εφόσον για διάφορους λόγους τους διεκόπηκε πριν τον μήνα Νοέμβριο.

Αξιοσημείωτο είναι και το εξής: παρόλο που προστέθησαν νέοι δικαιούχοι που χωρίς τις αλλαγές αυτές θα αποκλείονταν (λόγω ηλικίας άνω των 24 ετών), το συνολικό ποσό που διανέμεται αλλά και το ποσόν του επιδόματος που λαμβάνει κάθε δικαιούχος παραμένουν σταθερά. Η απόφαση Σταϊκούρα μιλά για 700 ευρώ και 175 εκατομμύρια συνολικά, που εκτιμάται όμως ότι μπορεί και να ξεπεραστούν ελαφρώς. Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγούν στο ΥΠΟΙΚ, γιατί και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων παραμένει σχεδόν ο ίδιος, παρότι μάλιστα οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής ήταν τελικώς θετικότερες και πιο διασταλτικές, ακόμα και από τις αρχικές εξαγγελίες!

ΟΠΕΚΑ: Σε όλα τα ΑΜΕΑ το κοινωνικό μέρισμα – Κερδισμένοι… χωρίς χαμένους!

Πώς έγινε αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, τον χώρο για να περιληφθούν ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι φαίνεται ότι δημιούργησε η τελική διασταύρωση που “έτρεξε” το περασμένο Σαββατοκύριακο, με όλους τους «κόφτες» που είχαν αρχικώς εξαγγελθεί.

Η τελική άσκηση έδειξε πως ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων εκ των 253.000 που αρχικά υπολογίζονταν, τελικώς αποκλείονταν για διάφορους λόγους και αιτίες. Κατά κύριο λόγο, αποκλείονταν αυτομάτως χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι λόγω καταθέσεων: σχεδόν το 40% από τους περίπου 160.000 δικαιούχους όπως υπολογιζόταν αρχικά, εμφανίστηκαν να διατηρούν ως νοικοκυριό ένα ύψος καταθέσεων που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ ή -όπως για πολλούς συνέβη- θα κόβονταν και λόγω της απαίτησης τουλάχιστον ο ένας γονιός να είναι φορολογικός κάτοικος τουλάχιστον για τα τελευταία 10 έτη.

Από την άλλη πάλι, χιλιάδες δικαιούχοι ΑμΕΑ άνω των 24 ετών, οι οποίοι με βάση την αρχική εξαγγελία θα αποκλείονταν, στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν το επίδομα με άλλη ιδιότητα, όπως του πολύτεκνου γονιού ή του μακροχρόνια άνεργου. Με βάση και τις επικαλύψεις αυτές, το πραγματικό πλήθος και κόστος των δικαιούχων, παραμένει ουσιαστικά το ίδιο.

Με βάση τα παραπάνω, όπως θα προβλέπει και η υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ την Παρασκευή, το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί σε:

Νοικοκυριά (ακόμα και ατομικά) όπου τουλάχιστον ένα μέλος τους λαμβάνει επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Πολύτεκνες οικογένειες (4 παιδιά και άνω) αν το οικογενειακό εισόδημα αλλά και οι τραπεζικές καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν το ποσόν των 20.000 ευρώ.

Νοικοκυριά με τουλάχιστον 1 ή και τους 2 γονείς άνεργους –βραχυχρόνια ή μακροχρόνια- εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και οι καταθέσεις τις 20.000 ευρώ.

Οι άλλες σημαντικές αλλαγές που επήλθαν , την τελευταία στιγμή, δεν αφορούσαν τα εισοδηματικά ή περισσότερα κριτήρια, αλλά άλλους «κόφτες» που είχαν τεθεί. Έτσι, μειώθηκαν από 10 σε 7 τα χρόνια που υποχρεούται ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα μας. Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς ή δικαιούχους πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για τουλάχιστον μια 7ετία, αντί 5ετίας που έως τώρα εξεταζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο ακραίο σενάριο για 10ετία δηλώσεων, όπως επιχειρήθηκε να ισχύσει για εφέτος, φαίνεται πως θα έχαναν το επίδομα πολλές χιλιάδες από τις αδύναμες οικονομικά τάξεις.

Αυτό τελικώς αποφεύγεται, μειώνοντας την απαίτηση σε 7 χρόνια. Με τα δεδομένα αυτά, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων (koinonikomerisma.gr) έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αν και φαντάζει αισιόδοξη ίσως η πρόβλεψη για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τις 16 του μηνός. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει οι να κλείσουν ως τις 26 Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσουν και να τελειώσουν οι πληρωμές μέχρι και 31 Δεκεμβρίου το αργότερο.

ΟΠΕΚΑ: Σε όλα τα ΑΜΕΑ το κοινωνικό μέρισμα – Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.
Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ θα είναι αντίστοιχα απλή με την περσινή. Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποιεί τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΟΨΕΙ : Συντάξεις, Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ, Α21 επίδομα παιδιού

ΚΕΑ : Δικαιούχοι και αιτήσεις για το keaprogram

Ετικέτες: opeka.grWWW.OPEKA.GRΑΜΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΔΟΜΑεπιδόματακοινωνικό μέρισμαΝΕΑΟΠΕΚΑΟΠΕΚΑ 2019ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΟΠΕΚΑ ΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

30/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

29/06/2025 | 23:45
Featured

Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

28/06/2025 | 20:18
Featured

Τραμπ: Θα ενημερώσω σύντομα με επιστολή τους εμπορικούς εταίρους για τους δασμούς τους – «Δεν θα είναι ευχαριστημένοι»

28/06/2025 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

6 χρονιά χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    742 shares
    Share 297 Tweet 186
  • Διεθνής Φετφά Θανάτου για Τραμπ και Νετανιάχου – 627 Νεκροί, 5.000 Τραυματίες: Παγκόσμιο Σοκ, ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς Τέλος!

    650 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    580 shares
    Share 232 Tweet 145
  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    1004 shares
    Share 402 Tweet 251
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ LIVE: 1.284.900.000 ευρώ  σε συντάξεις και αναδρομικά Αυγούστου 2025 – Τι θα λάβουν ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, απόστρατοι και Δημόσιο 

    426 shares
    Share 170 Tweet 107
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    427 shares
    Share 171 Tweet 107
  • «Ο Έλον δεν ξεχνά – ούτε συγχωρεί»: Ο Μασκ, ο Τραμπ και η βεντέτα που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό παιχνίδι στις ΗΠΑ

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch