Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Telekom IT hub, τη νέα μεγάλη επένδυση της Deutsche Telekom στην Ελλάδα, επισκέφθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

TechTeam από TechTeam
12/07/2022 17:06
σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
A A
65
SHARES
139
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Επίσκεψη στο Telekom IT hub, το νέο κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού του Ομίλου Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Με το Telekom IT hub, που θα φέρει την εμπορική ονομασία «Τ-Digital», η Deutsche Telekom επιβεβαιώνει εκ νέου την εμπιστοσύνη της στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, υλοποιώντας μία μεγάλη επένδυση που αναδεικνύει την Θεσσαλονίκη σε τεχνολογικό κόμβο, και ενισχύει το τεχνολογικό προφίλ της χώρας.

 

Τον Υπουργό ξενάγησαν στους χώρους της εταιρείας ο κ. Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων, κ. Θοδωρής Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονία – Θράκη), κ. Σταύρος Καλαφάτης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο κ. Πιερρακάκης συνομίλησε με τους IT Experts που ήδη εργάζονται στον χώρο, ενώ ο κ. Leukert αναφέρθηκε στο όραμα και το πλάνο της εταιρείας να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα Πληροφορικής στην Ευρώπη.

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε στο νέο ερευνητικό κέντρο της Deutsche Telekom, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη. Πάνω από 250 άτομα απασχολούνται ήδη εδώ, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διπλασιαστεί, όπως μας ενημερώνει η Deutsche Telekom, μέσα σε 2 περίπου χρόνια. Δηλαδή πάνω από 500 άτομα θα απασχολούνται συνολικά εδώ. Το κέντρο αναπτύσσει λογισμικό για τη Γερμανία και για άλλες χώρες του κόσμου. Νομίζω ότι είναι κεφαλαιώδες το ότι η Ελλάδα μπαίνει σε έναν παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι η χώρα μας τρέχει με βήματα, τα οποία στο παρελθόν δεν φάνταζαν εφικτά και τώρα φαντάζουν απολύτως αυτονόητα».

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συνομιλεί με τους εργαζομένους του Telekom IT hub
Στο Telekom IT hub θα εργάζονται συνολικά 500 στελέχη και ΙΤ Experts. Ήδη πάνω από 250 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί από το εξωτερικό, ενώ περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την ολοκληρωμένη στελέχωσή του.

Πολύ σημαντική για την υλοποίηση της επένδυσης ήταν η συμβολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς επιτάχυνε τις διαδικασίες για την ίδρυση και εγκατάσταση της εταιρείας στην Ελλάδα και διευκόλυνε την άμεση μεταφορά και μετεγκατάσταση των IT Experts, εξασφαλίζοντας την άδεια διαμονής. Παράλληλα υπήρξε στενή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση της εισόδου στη χώρα και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την ΗΔΙΚΑ για την καταγραφή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σχολίασε σχετικά: «Η έναρξη της λειτουργίας του κέντρου αποτελεί μια εμβληματική επένδυση για την Θεσσαλονίκη που θα δώσει πνοή στην τοπική οικονομία. Πέρα από την άδεια διαμονής, οι δικαιούχοι κατεγράφησαν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης, αποκτώντας πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε αρχές Ιουλίου, αποδεικνύοντας πως η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να κινηθεί με υπερβατική λογική και να δώσει λύσεις στις ανάγκες του ιδιωτικού τομέα».

Το κέντρο εδράζεται προσωρινά σε χώρους του Ομίλου ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 2023, όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν σε ανακαινισμένο, υπερσύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο του Ομίλου ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT, δήλωσε: «Η Πληροφορική είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της Deutsche Telekom ως κορυφαίου ψηφιακού παρόχου. Η Telekom IT απασχολεί 10.000 ειδικούς software και νέων τεχνολογιών, σε διάφορες χώρες. Επιλέξαμε την Ελλάδα για την ίδρυση του νέου Telekom IT hub γιατί, ως Deutsche Τelekom, πιστεύουμε στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, και στο υψηλό επίπεδο και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της. Με την επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη στα γραφεία μας, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιβεβαιώνει ότι πιστεύει στην Τεχνολογία και στον κομβικό της ρόλο για την ανάπτυξη. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε το ελληνικό Δημόσιο, και ευγνώμων για την υποστήριξη της κυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Η δημιουργία της Τ-Digital στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom, του βασικού μετόχου του Ομίλου ΟΤΕ, στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας. Η επένδυση αυτή καθιστά τη Θεσσαλονίκη κέντρο τεχνολογίας, δημιουργώντας αξία, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τη χώρα».

 

Ετικέτες: ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣΤΖΑΜΑΖ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πιερρακάκης για Eurogroup: Η Ελλάδα από περίπτωση υψηλού ρίσκου στην Ευρώπη σε κράτος που ενισχύει την αξιοπιστία

01/12/2025 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης: Η χώρα μας δεν φοβάται το αύριο αλλά το διαμορφώνει – Δεν υπάρχουν πια θιασώτες της δραχμής

28/11/2025 | 19:00
Featured

Ο πολιτικός χωρισμός που ανατρέπει ισορροπίες – Τα παρασκήνια Πιερρακάκη, Παπασταύρου και Γκιλφόιλ αλλάζουν το κλίμα στην Αθήνα

20/11/2025 | 16:00
Featured

Πιερρακάκης από Βρυξέλλες: «Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες»

13/11/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πρόκληση: Υποστηρίζουν πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία !


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκλειδώνουν τα υπόλοιπα 21 εκατ. ευρώ – Άμεσα πληρωμή 10.990 ΑΦΜ, έως 40.000 ευρώ τα αγροτικά μικροδάνεια από το 2026

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΑΓΡΟΤΕΣ : «Κόβουμε την Ελλάδα στα δύο» — Κλιμάκωση, 57 μπλόκα και τελεσίγραφο για διάλογο μετά την Πρωτοχρονιά

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τις πόλεις Μίρνοχραντ και Χουλιαϊπόλε

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Αγρότες: 18 μπλόκα τάσσονται υπέρ του διαλόγου – Καλούν σε κοινή κάθοδο και συμπόρευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Κυψέλη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και πήδηξε στο κενό – Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα – Tο σημείωμα του αυτόχειρα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Έκανε βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Eυρωπαίων ηγετών με Τραμπ και Ζελένσκι μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch