Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΕΑ: “Στόχος η έξοδος στην αγορά εργασίας”

Newsroom από Newsroom
10/11/2017 18:29
σε ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Εντός του τρέχοντος μηνός εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η καθημερινή διανομή 130.000 ζεστών γευμάτων σε σχολικές μονάδες, σε όλη την επικράτεια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε εν αναμονή της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους, στο οποίο έχουν πάει εδώ και μία εβδομάδα τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού για 130.000 γεύματα, καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός περαιώνεται αυτές τις ημέρες και αμέσως μετά θα αρχίσει η πραγματική διανομή των σχολικών γευμάτων, ελπίζουμε μέσα στον Νοέμβριο» επισήμανε η κ. Φωτίου.

Στον διεθνή διαγωνισμό, όπως διευκρίνισε, μετείχαν 93 εταιρείες, «μία πρωτόγνωρη διαδικασία, που σημαίνει και ότι έχει γίνει πια θεσμική κατοχύρωση των σχολικών γευμάτων στην Ελλάδα για το δημόσιο σχολείο». «Πρόκειται για εξαιρετικά πρωτότυπο διαγωνισμό, γιατί εδώ δεν έχουμε μειοδοσία, δεν μπορούμε να ρίξουμε την ποιότητα -όλα τα προϊόντα περιγράφονται ακριβώς, πρέπει να είναι αγνά και να ανταποκρίνονται στη μεσογειακή διατροφή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση του προγραμματισμού για τη φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό, ο οποίος θα αφορά τα σχολικά γεύματα της επόμενης χρονιάς. «Δε θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός απλά για τη φτώχεια, είναι ένας θεσμός εκπαιδευτικός, που με την κυβέρνηση τη δική μας ήλθε για να μείνει», τόνισε η αν. υπουργός.

«Από το ΚΕΑ στην αγορά εργασίας»

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (keaprogram.gr) η κ. Φωτίου επανέλαβε ότι το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μη γίνει παγίδα φτώχειας. «Ελπίδα μας είναι να βγάζουμε συνεχώς δικαιούχους του ΚΕΑ από το ΚΕΑ και να τους βάζουμε στην αγορά εργασίας, παράλληλα με όσα γίνονται με την κοινωνική οικονομία, την ανάπτυξη» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας από τον ΟΑΕΔ, οι 5.000 από τις θέσεις αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του ΚΕΑ.

«Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την υιοθεσία»

Η αν. υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός του Νοεμβρίου πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, που αφορά την υιοθεσία και αναδοχή. «Έχει πια ολοκληρωθεί, έχουν συναινέσει όλα τα συναρμόδια υπουργεία, γίνονται κάποιες διορθώσεις. Είναι πολύπλοκο νομοσχέδιο, ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήσει καμία πτυχή του θέματος έξω, ενώ από την άλλη να προτείνει ένα πολύ απλό σύστημα» τόνισε.

[irp posts=”159405″ name=”Keaprogram: Τι αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση των στατιστικών του ΚΕΑ”]

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι το κράτος να αποκτήσει για πρώτη φορά μεγάλη διαφάνεια εντός της διαβαθμισμένης διακριτικότητας του απορρήτου. Προφανώς δεν πρόκειται να βγαίνουν απόρρητα στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά το πόσα παιδιά υπάρχουν σήμερα –είτε στα ιδρύματα, είτε σε οικογένειες που θέλουν να τα δώσουν, είτε στα μαιευτήρια ή οπουδήποτε- αυτόν τον αριθμό πρέπει επιτέλους να τον ξέρει το κράτος και σήμερα δεν τον ξέρει. Το δεύτερο, που πρέπει να ξέρει το κράτος, είναι πόσοι είναι οι υποψήφιοι ανάδοχοι ή υποψήφιοι θετοί γονείς, να είναι πιστοποιημένοι ως κατάλληλοι. Το τρίτο, που πρέπει να ξέρει το κράτος, είναι πόσες εγκεκριμένες αναδοχές και υιοθεσίες κάνει κάθε μήνα» διευκρίνισε η κ. Φωτίου.

Ανέφερε ακόμη πως εισάγεται ένας καινοτόμος θεσμός, που αφορά τις κοινωνικές έρευνες για την καταλληλότητα των υποψηφίων αναδόχων και θετών γονέων. «Αυτές οι έρευνες θα μπορούν να γίνονται επίσης από πιστοποιημένους κοινωνικούς λειτουργούς, που θα παρέχει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, ο οποίος έγινε πρόσφατα με δικό μας νομοσχέδιο, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Αυτό παρέχει μια τεράστια εγγυημένη δεξαμενή ανθρώπων, για να επιταχύνουν όλες τις διαδικασίες, οι οποίες σήμερα καθυστερούν δύο, τρία και τέσσερα χρόνια, λόγω της έλλειψης προσώπων να διεξάγουν αυτές τις έρευνες και να πιστοποιήσουν την καταλληλότητα προσώπων και πράξεων», εξήγησε.

«Πολύ μεγαλύτερο από το περσινό το κοινωνικό μέρισμα»

Σχετικά με τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού η αν. υπουργός σημείωσε ότι θα είναι «πολύ μεγαλύτερο από το περσινό», ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγησή του θα είναι εξαιρετικά σαφείς και εύκολοι».

«Η ώρα που θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός δεν είναι πάρα πολύ μακριά και ως τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει όλες οι διαδικασίες. Εκείνο που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός είναι ότι -όπως πάντα- μέριμνά μας είναι όσοι έχουν χτυπηθεί από την κρίση, δηλαδή τα πιο αδύναμα στρώματα, αλλά όχι μόνο αυτά. Το κοινωνικό μέρισμα δε θα αφορά μόνο αυτούς βρίσκονται στα δύο πρώτα πιο φτωχά εκατομμύρια του πληθυσμού, θα αφορά πολύ μεγαλύτερη γκάμα», είπε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας, η κ. Φωτίου σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη επιτάχυνση. «Έχουμε φτάσει στα 175 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβρη ήμασταν στα 100-120. Είμαι αισιόδοξη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει τον στόχο που έχουμε θέσει», ανέφερε, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΕΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: KEAKEAPROGRAMkeaprogram.grεπιδόματαθέσεις εργασίαςΚΕΑ 2017ΚΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΑ ΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ: 77 ημέρες διορία – Χάνεται η επιδότηση αν καθυστερήσεις: Voucher, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΥΠΑ στο μικροσκόπιο

31/07/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2025: Έως 1.320 ευρώ αναδρομικά και επιστροφές – Ποιοι χάνουν παιδικό, ενοίκιο και ανεργίας μετά τις φορολογικές δηλώσεις

23/07/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πληρωμές έως 1.600 ευρώ για Μητέρες, πολύτεκνες και αγρότισσες – Ποιοι τα δικαιούνται, πώς θα κάνετε αίτηση

15/07/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 3Κ/2025 και όλες οι ενεργές προκηρύξεις: 2.650 θέσεις εργασίας έως Σεπτέμβριο – Ποιες ειδικότητες ζητούνται, πού θα γίνουν οι προσλήψεις

07/07/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουλούζη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος κόσμου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις-Σοβαρά ερωτήματα για τη σύλληψη του πρώην αστυνομικού και TikToker Β. Μπαταρλή

    2956 shares
    Share 1182 Tweet 739
  • Ο Βαγγέλης Μπαταρλής, τα ναρκωτικά και τα σάπια φαγητά: Καταδίκη αν είναι ένοχος – αλλά πολλά δεν κολλάνε

    605 shares
    Share 242 Tweet 151
  • Πώς η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα: Μεγάλες φωτιές σε Κεφαλονιά, Κερατέα, Μέγαρα – Μπαράζ μηνυμάτων 112

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
  • Φοιτήτρια κατήγγειλε τραμπούκο οδηγό ταξί – Την ξυλοκόπησε ζητώντας περισσότερα χρήματα

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • e-ΕΦΚΑ: Νέα υπηρεσία για απασχολούμενους συνταξιούχους και πληρωμές 77,8 εκατ. ευρώ έως 8 Αυγούστου – Τι ισχύει για τις επιστροφές ποσών

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Πέθανε η 34χρονη κόρη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά – Το ιατρικό χρονικό και η τελευταία μάχη στον «Ευαγγελισμό»

    209 shares
    Share 84 Tweet 52
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch