Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

Τσίπρας σε επενδυτές: “Η Ελλάδα είναι η γη της ευκαιρίας”

Newsroom από Newsroom
12/12/2017 15:15
σε ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσίπρας: Κάλεσμα στους επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται πλέον στην Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσιάσθηκε στο «19ο Ετήσιο Invest in Greece» Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Τοποθετώντας την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω την ύφεση και τη λιτότητα και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, ευημερίας και επενδύσεων.

«Έτσι, αγαπητοί φίλοι, η γη της ευκαιρίας έχει ανοιχτές τις πόρτες της για υψηλά κερδοφόρες επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει επανέλθει, είναι εδώ και σας καλεί να γίνετε μέρος της», είπε.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο από το βήμα του 19ου Ετήσιου Συνεδρίου Invest in Greece είπε πως σήμερα η τροχιά του προγράμματος είναι καλή και δεν φαίνεται πιθανό ένα νέο πρόγραμμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο, ο Κοστέλο δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους.

«Τα προαπαιτούμενα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Ελπίζω ότι τότε θα ενεργοποιήσουν τις συζητήσεις για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους», είπε.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η προσπάθεια αναμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί με την προβλεπόμενη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

[irp posts=”164709″ name=”Μανιάτης: Τζάμπα ελευθερωτής ο κ. Τσίπρας””]

«Η βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτει τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων για πολλά ακόμα χρόνια, σε τομείς όπως το φορολογικό σύστημα, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος», ανέφερε.

Ο Νικολά Τζιαμαριόλι, ο εκπρόσωπος του ESM στους θεσμούς τόνισε και εκείνος πως σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν γρήγορα και στην ώρα τους.

Ο εκπρόσωπος του ESM απέφυγε να μιλήσει άμεσα για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους και τόνισε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δανείζει με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους την Ελλάδα. Ο ίδιος είπε πως εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εντός του 2017, ενώ μετέφερε και την εκτίμηση του ESM ότι το συνολικό πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων θα μειώσει την αναλογία χρέους-ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μέχρι το 2060. «Αυτή η μείωση είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αρχικών εκτιμήσεων», σημείωσε.

«Με δάνεια προς την Ελλάδα με ωρίμανση πάνω από 40 χρόνια, η δέσμευση μας προς την χώρα ξεπερνά τα χρονικά όρια του προγράμματος. Ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας», είπε.

Μετέχοντας στον ίδιο πάνελ ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου εστίασε στην ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μείγματος. «Χρειαζόμαστε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και τις εξαγωγές και όχι στη κατανάλωση», είπε.

Ο Charles Seville, διευθυντής του οίκου αξιολόγησης Fitch είπε από την πλευρά του πως ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί, καθώς και ότι η αύξηση του ΑΕΠ και η δημοσιονομική πειθαρχία θα εξακολουθήσουν.

«Έχουμε την προσδοκία ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια και ότι το Eurogroup θα δώσει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους εντός του 2018», ανέφερε.

Ο ίδιος εστίασε στη μείωση του πολιτικού ρίσκου και στη σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό, λέγοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Κατά την άποψη μας, το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πιο σταθερό και το ρίσκο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αντιστρέψει τα πολιτικά μέτρα του προγράμματος του ESM είναι περιορισμένο», είπε.

Η Elena Duggar, στέλεχος του οίκου Moody’s είπε πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να ξεπεράσει τις ήδη υπάρχουσες προβλέψεις για την ανάπτυξη.

«Υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα στα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη να ξεπεράσει τις προβλέψεις υπό το δεδομένο ότι το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής θα συνεχίζει να εφαρμόζεται και η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει», ανέφερε, σύμφωνα με το cnn.gr.

Ετικέτες: teleutaia nea simeraελλάδα επενδύσειςΤσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Συντάξεις Ιανουαρίου 2018: Πληρωμή σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ

Επόμενο Άρθρο

Oι Eλληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία δηλώνει από την Νέα Υόρκη ο Νίκος Καραμούζης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον λαό, ήταν πουλημένος εξαρχής – Έκαψαν 104 ανθρώπους στο Μάτι και έστηναν σόου

29/03/2025 | 17:14
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα οδηγείται στα βράχια

18/03/2025 | 11:00
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ (δεν εικονίζεται), κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Featured

Με κορωνοϊό ο Τσίπρας – Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κώστα Σημίτη

07/01/2025 | 12:15
HOT NEWS

Μαρινάκης: Δίπλα στη λέξη «θράσος» στο λεξικό θα έπρεπε να μπει η φωτογραφία του κ. Τσίπρα

02/11/2024 | 09:00
Featured

Τσίπρας για ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν αποκατασταθεί η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος από αριστερά, θα πάμε πιο δεξιά»

22/10/2024 | 23:51 - Ενημέρωση 23/10/2024 | 05:55
Featured

Πληροφορίες για επικοινωνία Τσίπρα-Βενιζέλου – «Λάθος η παραπομπή για την υπόθεση Novartis»

14/10/2024 | 11:31
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Το 57,4% δηλώνει υπέρ της πρότασης μομφής στον Κασσελάκη – Καταλληλότερος ο Τσίπρας για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

12/09/2024 | 10:11
Featured

Αρνήθηκε τις εκλογές ο Κασσελάκης – «Βόμβες» κατά Τσίπρα και 87 – Καταθέστε πρόταση μομφής

07/09/2024 | 15:19
Load More
Επόμενο Άρθρο

Oι Eλληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία δηλώνει από την Νέα Υόρκη ο Νίκος Καραμούζης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    737 shares
    Share 295 Tweet 184
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    506 shares
    Share 202 Tweet 127
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch