Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός από την υπόθεση
Ειδήσεις: «Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πέτρο Φιλιππίδη», σημειώνει στη λακωνική του δήλωση ο γνωστός δικηγόρος, Θέμης Σοφός, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έκανε γνωστούς τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του προφυλακιστέου ηθοποιού και σκηνοθέτη και αρκέστηκε στην παραπάνω δήλωση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Νωρίτερα, στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, αποσαφηνίζοντας φήμες και πληροφορίες που ακούγονταν τον τελευταίο καιρό, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά με οιονδήποτε τρόπο έναντι των τριών ηθοποιών που έχουν κάνει καταγγελία σε βάρος του, δηλαδή των Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη.
Σε μια συζήτηση που έγινε σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο και την Φαίη Σκορδά, ο δικηγόρος, ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα, αποκρίθηκε ότι «η ψυχολογική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, δεν είναι καλή, όπως δεν είναι κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στην φυλακή», προσθέτοντας με νόημα ότι «στα δύσκολα καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και ποιοι όχι».
«Ε, δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας που δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», είπε η Φαίη Σκορδά για να της απαντήσει ο κ. Δημητρακόπουλος «Δεν σας είπα να στενοχωρηθείτε ούτε να μην στενοχωρηθείτε. Σε δύσκολη στιγμή μπορεί να βρεθεί ο καθένας. Τότε είναι δίπλα στον άνθρωπο αυτόν μόνο η μάνα και ο δικηγόρος του. Όλοι οι άλλοι είναι εκεί για τα στιγμιαία φλας και την δημοσιότητα».
Σε έντονο ύφος συνεχίστηκε ο διάλογος του δικηγόρου με την παρουσιάστρια, η οποία είπε πως «είναι στιγμή της Δικαιοσύνης» και τον ποινικολόγο να απαντά πως «δεν είναι δύσκολη στιγμή, είναι στιγμή της δικαιοσύνης. Έχουμε νομικό πολιτισμό στην Ελλάδα. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να καταδικαστεί κάποιος, να το πει η Δικαιοσύνη ότι είναι βιαστής. Μετά από τότε μπορεί ο καθένας να τον πει βιαστή. Κρατήστε μια επιφύλαξη. Να τον λέτε κατηγορούμενο, ότι αντιμετωπίζει βαρύτατα αδικήματα είναι άλλο και να εκφράζετε τα συναισθήματα σας, ακόμη και να βρίζετε σε λογικά και επιτρεπτά από το νόμο πλαίσια, αυτό ναι, αλλά αν δεν καταδικαστεί κάποιος, δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι βιαστής. Αν αθωωθεί, τότε;».
Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση που είχε χειριστεί από το 2004 και μετά, με το τροχαίο των Κεντέρη και Θάνου, τους οποίους όπως είπε «τότε είχαν κρεμάσει όλοι», τονίζοντας ότι αργότερα η ελληνική Δικαιοσύνη τους αθώωσε.