Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Στον αέρα παλιά και νέα κανάλια, ΕΣΡ και «καναλάρχες»

Newsroom από Newsroom
14/11/2016 10:42
σε ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

του Στέφανου Λιγνού

Σε τοπίο στην ομίχλη παραπέμπει η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών ακόμα και μετά την συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., καθώς υπάρχει σημαντικός ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί ώστε να γίνουν τα συνταγματικώς προβλεπόμενα.

 

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το κομβικό σημείο του νόμου Παππά, εντούτοις ουδείς γνωρίζει ακόμα το σύνολο του σκεπτικού των δικαστών και ως εκ τούτου όλα είναι ακόμα στον αέρα. Και αυτό διότι μπορεί στην πορεία, όπως λένε έμπειροι παράγοντες, να ανατραπούν πολλά από τον ήδη υφιστάμενο νόμο Παππά, έστω και με τις αλλαγές που έγιναν.

Αυτή τη στιγμή ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και έχει παραμεριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας με ότι αυτό σημαίνει και για το πολιτικό παίγνιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη για το ποιος κέρδισε ή όχι, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα προβλεπόμενα, η κυβέρνηση οφείλει, όπως λένε έμπειροι συνταγματολόγοι, να συμμορφωθεί, δηλαδή να εκκαθαρίσει το κείμενο της νομοθεσίας γιατί στη νομοθεσία, ερμηνευτικά, δεν υπάρχει πια η περίφημη διάταξη του νόμου Παππά. Από τη στιγμή λοιπόν που έχει παραμεριστεί, πρέπει να εκκαθαρίσει το κείμενο με μία κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων.

Η διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική και είναι μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστό, αφαιρεί την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ουδείς όμως γνωρίζει εάν και άλλες διατάξεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και αυτό θα φανεί όταν καθαρογραφεί το σκεπτικό της απόφασης και δημοσιοποιηθεί, μια διαδικασία που θα αργήσει ίσως και ενάμιση μήνα ακόμα.

Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι πολλά από τα σχέδια των υποψηφίων ή και των ήδη υπαρχόντων καναλαρχών είναι στον αέρα και ουδείς μπορεί να προγραμματίσει την επόμενη πορεία του. Και αυτό διότι από τη στιγμή που κατέπεσε ο νόμος πρέπει όλοι να αναλύσουν προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ και να δουν πως ακριβώς πρέπει να γίνει η συμμόρφωση με ένα νέο νόμο ώστε αυτός να είναι συνταγματικός.

[irp posts=”79200″ name=”Αυτό είναι το νέο ΕΣΡ”]

Παρά το γεγονός της συγκρότησης ΕΣΡ μετά από έξι συνεδριάσεις και την συμφωνία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων για τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής που θα ηγείται ο Αθανάσιος Κουτρομάνος με αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη, υπάρχει η διαδικασία της σύνταξης του νέου νόμου.

Επίσης, υφίσταται μια πολιτική συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μέσω των παραγόντων που ανέλαβαν την διαπραγμάτευση, δηλ. του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Νίκου Δένδια, ώστε το ΕΣΡ να προχωρήσει στο διαγωνισμό και να ξεφύγει από τον αριθμό των τεσσάρων αδειών και να κινηθεί με βάση τα όσα μπορεί να…«αντέξει» το ψηφιακό φάσμα.

Αυτή η πολύμηνη σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα, καθώς όλοι πανηγυρίζουν ότι κέρδισαν, αλλά το αντικειμενικό στοιχείο είναι ότι η Ν.Δ. κατάφερε να επιβάλλει σε αυτό το ζήτημα την ατζέντα της και να αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση από τον αρχικό της σχεδιασμό.

Η ηγεσία της Ν.Δ. αξιοποιεί πολιτικά τα όσα έγιναν στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ για να αναδείξει τη δική της πολιτική νίκη και την δεινή πολιτική ήττα της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου διαβάζει με το δικό του τρόπο την εξέλιξη της διαδικασίας, εστιάζοντας στο παρελκυστικό, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, παιχνίδι της Ν.Δ. με τους θεσμούς.

Το μέγα ζητούμενο όμως, πέρα από το ζήτημα της πολιτικής σύγκρουσης των δυο βασικών πόλων εξουσίας, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και το ποιος κέρδισε ή έχασε, είναι τι θα γίνει με τους παλαιούς και νέους παίκτες στο χώρο των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την οικογένεια Κυριακού και την οικογένεια Αλαφούζου που τρέχουν κανονικά τους δυο σταθμούς τους, ΑΝΤ-1 και Σκάι, οι άλλοι δυο υπερθεματιστές, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον αντισυνταγματικό νόμο αναζητούν λύσεις και προετοιμάζονται.

Ο Βαγγ. Μαρινάκης τα έχει σχεδόν όλα έτοιμα για το κανάλι του, ενώ και στούντιο έχει μισθώσει και αναμένει να δει πως θα τρέξει η διαδικασία για να προχωρήσει το σχέδιό του. Ο ίδιος περιμένει για να διαγνώσει και τις προθέσεις, όπως κάνουν και οι άλλοι παίκτες, του νέου ΕΣΡ, πως θα γίνει η διαδικασία, εάν θα υπάρξουν προσωρινές άδειες, εάν και πότε θα γίνει ο κανονικός διαγωνισμός, τι αντίτιμο θα υπάρξει και τελικά πόσες άδειες θα δοθούν. Το ζήτημα των αδειών είναι κομβικό διότι τα σχέδια πολλών έγιναν με βάση μια πιο μικρή διαφημιστική πίτα με μεγάλα κομμάτια.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ιβάν Σαββίδη διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας στο ιδιοκτησιακό σχήμα του STAR!

Υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα με το Μέγκα, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλουν να κάνουν οι μέτοχοι και ποιοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτό και να παραμείνει ανοικτό το κανάλι, ενώ υπάρχει και το φερόμενο, όπως λέγεται, ενδιαφέρον του Βαγγ. Μαρινάκη.

Στο παιχνίδι παραμένει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Αlpha, ενώ λέγεται ότι και η οικογένεια Καλογρίτσα θα ξαναμπεί στο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών με επένδυση σε τηλεοπτικό ΜΜΕ και ραδιοφωνικό, ενώ θα στηρίξει και νέα εφημερίδα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις προσεχείς ημέρες με φιλοσυριζαϊκή γραμμή.

Αυτή τη στιγμή η παρτίδα σκακιού είναι σε πλήρη εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει την κατάληξή της…Όλα είναι ρευστά και το νέο τοπίο είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει και πολιτικούς συσχετισμούς και την στάση πολλών ΜΜΕ έναντι των δυο πόλων εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: thetoc.gr
Ετικέτες: ΕΣΡΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣκανάλιαΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣΣΤΕτηλεοπτικά

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣτΕ: Επιδίκασε αποζημιώσεις σε κατοίκους για την καθυστέρηση κατεδάφισης των παράνομων ορόφων του Coco-Mat

04/11/2025 | 21:00
HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2025: Ποιοι «κλειδώνουν» έξοδο πριν τα 62 – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά, το ΣτΕ και την ΕΑΣ

29/10/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Νωρίτερα στη σύνταξη με αναγνώριση της 10ετίας 1988-1997 – Αύξηση εισφορών το 2026 για 1,8 εκατ. μη μισθωτούς

02/10/2025 | 15:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Προσφυγή κατοίκων Γλυφάδας και Ελληνικού στο ΣτΕ για τις οικοδομικές άδειες στο Ελληνικό

30/09/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κερατσίνι: Δολοφονία με "άρωμα" μαφίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χριστούγεννα 2025 με παγερό σκηνικό – κρύο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και νέα κύματα κακοκαιρίας μετά τον “Ωμέγα Εμποδιστή”»

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Μπλοκάρει η χώρα: Αδιέξοδο σε πληρωμές, δηλώσεις και επιδοτήσεις – Αγρότες προειδοποιούν για περικοπές σε καλλιέργειες

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 – ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Αυξήσεις 2,4%, νωρίτερες πληρωμές και οι παγίδες απάτης 

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • VOUCHER 750€: Δεν κόβεται το επίδομα – Όλα τα ενεργά προγράμματα κατάρτισης και τι έρχεται από το 2026

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΑΣΕΠ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: 1.670 θέσεις σε Δημόσιο & φορείς, 3.830 μόνιμοι στα νοσοκομεία και 700 συνοριοφύλακες σε αεροδρόμια

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • 500 εκατ. σε εκκρεμότητα: ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ, αγρότες, κτηνοτρόφοι και οι τιμές στο ελαιόλαδο στα 5,60 ευρώ

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Ο Τραμπ επικρίνει τον Ζελένσκι

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch