Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει...

Αποκάλυψη: Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ ισοπεδώνει τις υπηρεσίες του-Δείτε τι συμβαίνει στο Πεντάγωνο

Newsroom από Newsroom
19/01/2017 21:02 - Ενημέρωση 20/01/2017 19:18
Ενημερώθηκε: 20/01/2017 19:18:47
σε Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει...
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: ΞΗΛΩΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr), κατόπιν διαταγής του νέου Α/ΓΕΣ, μετακινείται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το μισό Γενικό Επιτελείο του ΓΕΣ από την Αθήνα και συγκεκριμένα όλες οι Διευθύνσεις Όπλων και Σωμάτων, οι οποίες μεταφέρονται στις έδρες των αντίστοιχων σχολών τους.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είχε εξεταστεί στο παρελθόν αλλά δεν είχε υλοποιηθεί για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με εντολή του νέου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, άμεσα, χωρίς καμία προετοιμασία και αιφνιδιαστικά, η ραχοκοκαλιά του Γενικού Επιτελείου Στρατού από 1 Μαρτίου 2017 θα λειτουργεί από μακριά, επιβεβαιώνοντας τους επικριτές του οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχηγός έχει πολλές εμμονές τις οποίες τώρα θα τις πραγματοποιήσει!

Έτσι η Διεύθυνση Πεζικού μεταφέρεται στην Χαλκίδα, η Διεύθυνση Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα, η Διεύθυνση Πυροβολικού στη Ν. Πέραμο, η Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, η Διεύθυνση Τεχνικού στην Πάτρα κ.ο.κ. Στη συνέχεια, λόγω χώρου οι Σχολές θα αναγκαστούν να μετακινηθούν και αυτές, έτσι για παράδειγμα η Σχολή Πυροβολικού με το προσωπικό και υλικό της θα μεταφερθεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως στη Θήβα.

Η μετακίνηση των Διευθύνσεων είχε εξεταστεί και στο παρελθόν, όμως είχε απορριφθεί καθώς τα πλεονεκτήματα ήταν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα οφέλη.

Πρακτικά υποβιβάζονται οι Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πλέον μακριά από το «επιχειρησιακό» τους κέντρο, μετασχηματίζονται από επιτελικές Διευθύνσεις σε «παράπλευρα» γραφεία, με μειωμένες δυνατότητες συμμετοχής στο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού λόγω απόστασης. Έτσι, τμήματα τα οποία συμμετείχαν ενεργά σε κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό όπως των μεταθέσεων (1α γραφεία), των μελετών και προμηθειών (2α γραφεία) και του επιχειρησιακού σχεδιασμού (3α γραφεία), θα αποτελούν απόμακρα «κομμάτια» από το κέντρο των αποφάσεων, χωρίς ουσιαστικά δυνατότητα συμμετοχής ή επεμβάσεως σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τόσο σε θέματα προσωπικού (μεταθέσεις κλπ), όσο και σε θέματα μελλοντικού επιχειρησιακού σχεδιασμού (μελλοντικές προμήθειες, στρατηγικός σχεδιασμός κλπ).

 

[irp posts=”104125″ name=”Κρίσεις στρατού 2017-ΚΥΣΕΑ: Άλλαξαν και οι τρεις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων”]

Σχετικά με θέματα μεταθέσεων, πλέον όλοι θα κρίνονται σύμφωνα με τις προσωπικές του γνωριμίες και συμπάθειες, παρακάμπτοντας αξιοκρατικά κριτήρια, κάτι που έγινε και στις πρόσφατες κρίσεις Ανωτάτων. Στρατιωτικοί manager όπως ο Αντιστράτηγος ο πρώην Β’ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Οικονόμου αλλά και Στρατιωτικές ιδιοφυίες και Αξιωματικοί με προσωπικότητα όπως οι Υποστράτηγοι Πάτμιος, Αλεβίζος και Φαραντάτος αποστρατεύτηκαν και προήχθησαν μετριότητες που στο παρελθόν είχαν συνεπηρετήσει μαζί του.

Άλλες κακές γλώσσες λένε, ότι στο χώρο που εξοικονομηθεί στο ΓΕΣ θα μεταφερθεί από το Γουδί η ΑΣΔΥΣ και ο χώρος που είναι εγκατεστημένη σήμερα, θα παραδοθεί αλλού (κράτος ή Δήμο)!

Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού, μία ενέργεια για το θεαθήναι, καθώς η κοινωνία δεν γνωρίζει τα εκ των έσω του στρατεύματος αλλά αυτό που ακούει είναι ότι επιχειρείται αποκέντρωση, οικονομία κ.α. Δυστυχώς όμως η μετακίνηση αυτή δεν παρουσιάζει κανένα όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επί του πρακτέου δεν αλλάζει τίποτα, ή μάλλον αλλάζει προς το χειρότερο, όσον αφορά στη λειτουργία του Στρατού και τη ζωή των στελεχών που θα κληθούν να μετακινηθούν τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικογενειακές τους ανάγκες και ο οικογενειακός προγραμματισμός τους. Και τούτο αποτελεί μία σημαντική παράμετρο που δεν λήφθηκε υπόψη, καθώς το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί και μάλιστα χωρίς να αποζημιωθεί, αφού οι μετακινήσεις αυτές θεωρούνται από τον κ. Α/ΓΕΣ μετασταθμεύσεις και όχι μεταθέσεις!!!!!

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Α/ΓΕΣ επιχειρεί να δώσει από την πρώτη εβδομάδα το στίγμα του. Δύο κινήσεις εντυπωσιασμού [επισκέψεις στο Καστελόριζο και στην αιχμή του δόρατος (ΧΙΙ Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη)] και τώρα η απόφαση μετακίνησης του μισού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αναρωτιόμαστε τι σκοπιμότητα κρύβει μία τέτοια αιφνιδιαστική και άμεσα υλοποιήσιμη απόφαση.

Άραγε τι λέει για όλα αυτά ο κ. Υπουργός; Είναι γνώστης αυτής της απόφασης και των προεκτάσεών της, έχει άποψη ή απλά είναι αδιάφορος;

Μήπως ο νέος Αρχηγός επιλέχθηκε με κριτήρια υλοποίησης αποφάσεων του κ. Καμμένου, που άλλοι αρνήθηκαν;; Tα συμπεράσματα δικά σας!

Ετικέτες: αλλαγέςΓΕΣένοπλες δυνάμειςΠΕΝΤΑΓΩΝΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

03/11/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – «μαμούθ» έως 3.750€ για 220.000 Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας : Πότε θα πληρωθούν και τι αλλάζει με την ΕΑΣ

01/10/2025 | 15:02
Featured

Νέα Δομή και Στρατηγικά Όπλα: Οι φρεγάτες Bergamini, οι πύραυλοι ELSA και ο αναβρασμός στα κατώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

30/09/2025 | 12:35
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ασκηση Παρμενίων σήμερα σε όλη τη χώρα – Τι ώρα θα ηχήσουν οι σειρήνες

23/09/2025 | 19:00 - Ενημέρωση 24/09/2025 | 14:53
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τζιχαντιστές: 12 εκτελέσεις στην Παλμύρα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί o Ζόραν Μαμντάνι

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch