Με αφορμή την αποχώρηση Ομπάμα
του Γιώργου Θεοχάρη
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατήγγειλε την απίστευτη «εκστρατεία μίσους» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ταυτόχρονα τόνισε το στοιχείο το οποίο θα στιγματίζει για πάντα την θητεία του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, που είναι η απίστευτη έκρηξη της τρομοκρατίας, η οποία προκλήθηκε με τις αποσταθεροποιητικές παρεμβάσεις της ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Η χειρότερη ασφαλώς ήταν η έκρηξη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, γέννημα – θρέμμα καθαρά της φιλοτζιχαντιστικής και χωρίς καμία ηθική αρχή εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία έκρηξη σημάδεψε την θητεία Ομπάμα όσο καμία άλλη θητεία Αμερικανού Προέδρου.
Κάτω από το ευχάριστο, φιλοπρόοδο και δήθεν δημοκρατικό προσωπείο Ομπάμα κρύφθηκε το μίσος προς κάθε τι χριστιανικό και η υποστήριξη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στη Συρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον μακρόχρονο πόλεμο με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και το άδειασμα της Μέσης Ανατολής από τους χριστιανούς της, συνέπειες για τις οποίες η πολιτική του φέρει το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης.
Ο Ομπάμα πολέμησε όσο κανείς άλλος Αμερικανός Πρόεδρος τον χριστιανισμό, με διάφορους αντιχριστιανικούς νόμους και προσπάθησε να ξεθεμελιώσει κάθε χριστιανική αρχή ηθικής στις ΗΠΑ.
Αποχωρεί αφήνοντας μία ανθρωπότητα βυθισμένη όσο ποτέ στην φρίκη της τρομοκρατίας.
«Εκπληττόματε από την εκστρατεία μίσους κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε όλο τον κόσμο, τη Δύση, τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μαδούρο, προσθέτοντας ότι θα περιμένει να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προτού εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για την εξωτερική του πολιτική.
«Ας μην προτρέχουμε. Θέλω να είμαι προσεκτικός. Δεν θα είναι χειρότερος από τον Ομπάμα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που διακινδυνεύω να πω», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνει τον κόσμο «βυθισμένο στην τρομοκρατία». Όπως είπε, «στη Λατινική Αμερική, θα τον θυμούνται για τρία πραξικοπήματα».
[irp posts=”101762″ name=”ΗΠΑ τώρα: Γιατί ο Ομπάμα εκδιώκει Ρώσους λίγο πριν απέλθει”]
Ο Μαδούρο σημείωσε επίσης ότι αναμένει «σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική» και εξέφρασε την επιθυμία «να έχει σχέσεις σεβασμού, επικοινωνίας και συνεργασίας» με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Εμείς απλά θέλουμε να υποβάλουμε ένα ερώτημα σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη:
Εάν εκλεγόταν η Κλίντον, θα υπήρχε καμία από τις αλυσιδωτές αντιδημοκρατικές αντιδράσεις που σαρώνουν τις ΗΠΑ;
Οι οπαδοί Τραμπ θα αποδέχονταν το αποτέλεσμα (εκτός εάν υπήρχε περίπτωση νοθείας) και όλα θα επέστρεφαν στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Αυτή την στιγμή γιατί οι αντίπαλοι Τραμπ αρνούνται την λαϊκή ετυμηγορία και θέλουν πάση θυσία να γκρεμίσουν από την εξουσία τον άνθρωπο -καλό ή κακό, εμείς δεν προτρέχουμε, περιμένουμε να δούμε- που εξέλεξε ο Αμερικανικός λαός;
Είναι αυτή δημοκρατική στάση;