Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Uncategorized

«Χωρίς κέρδος κέρατα» η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

TechTeam από TechTeam
21/02/2022 23:19 - Ενημέρωση 22/02/2022 02:22
Ενημερώθηκε: 22/02/2022 02:22:14
σε Uncategorized
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος για τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις περί αυτόν κομματικές δυνάμεις των διάφορων «προεδρικών», ΡΕΝΕ και Πολακικών εξελίσσεται η προσυνεδριακή περίοδος στον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θυμίζει έντονα μια πολιτική εκδοχή της ρήσης «και κερατάς και δαρμένος».

Η έμπνευση των επικοινωνιολόγων του κ.Τσίπρα να ξεπεράσουν τον παραδοσιακό κομματικό σκόπελο που διαμορφώνουν οι τάσεις, οι συνιστώσες, οι φράξιες, οι ομάδες και οι ομαδάρχες με την ντρίμπλα της εκλογής από το σώμα των μελών του κόμματος τόσο του Προέδρου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να βγάλουν τον Αλέξη Τσίπρα από την φθορά της εσωτερικής κακομοιριάς και να τον «παραδώσουν» ακέραιο στην κοινωνία των πολιτών, αποδείχθηκε ανεπαρκής.

Η αρρώστιες του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα του πολιτικού χώρου που παραδοσιακά εκφράζει είναι τόσες και με τέτοιο ειδικό βάρος, που κάθε απόπειρα να ιαθεί ο σκληρός πυρήνας του κόμματος με επικοινωνιακές ντρίμπλες, που ψάχνουν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην άλλη περιοχή χωρίς να περάσει η μπάλα από τα χαφ, χωρίς ένα κανονικό και λογικό εσωκομματικό transition, είναι καταδικασμένη εξ ορισμού.
Ο λόγος είναι απλός: οι σταθερές και διαχρονικές κομματικές συνιστώσες, τάσεις, ομάδες, φράξιες κ.λ.π. έχουν, τελικά, πολύ μεγαλύτερη από την αρχικά εκτιμημένη δυναμική στο εσωκομματικό παιχνίδι.

Δείχνουν ότι επηρεάζουν δυναμικά κάθε ιδέα διεύρυνσης με ευρεία κοινωνική αναφορά, οριοθετούν σκληρά και περιχαρακώνουν ασφυκτικά την εξουσία τους, μπλοκάρουν όλες τις απόπειρες να προσαρμοστεί η κομματική φυσιογνωμία στην κοινωνία και στην εποχή, παραμένουν πιστές στην τριτοδιεθνιστική κομματική πρωτοπορία κι ευκολότερα από ότι πιστεύεται είναι σε θέση να ακυρώσουν όλες τις διευρύνσεις, αν οι ίδιες δεν τις ελέγχουν.

Η συνταγή, επίσης, πασίγνωστη και ιστορικά επιβεβαιωμένη: η διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας ενός κόμματος σε διαρκή σύγκρουση, πολιτική και ιδεολογική, με καθημερινά μαχαιρώματα, περιοδικές αναταράξεις, σκληρές προσωπικές αντιπαραθέσεις και ακραίες επιθέσεις όλων εναντίον όλων είναι η ασφαλέστερη οδός για να αποτρέψει τον καθένα να δει με συμπάθεια το χώρο, υψώνει τείχη απέναντι στην κοινωνία και καταδικάζει σε αποτυχία κάθε εγχείρημα να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι από τις οποίες θα εισέλθει νέο αίμα στον γηρασμένο και σε αποσύνθεση κομματικό οργανισμό.

Στην ακραία εκδοχή τους αυτές οι κομματικές παθογένειες δεν έχουν κανένα πρόβλημα, καμία ηθική ή πολιτική δέσμευση να υπονομεύσουν ευθέως τις εξαγγελθείσες καταστατικές τροποποιήσεις, να ακυρώσουν στην πράξη την όποια δυναμική τους και να τις καταστρέψουν στην γέννηση τους με μια απλή επιλογή: να οδηγήσουν την διαδικασία εκλογής από το σώμα των μελών σε παταγώδη αποτυχία, είτε δια της οργανωμένης αποχής των «δικών τους» από την συμμετοχή στις εκλογές, είτε με την ακραία πολιτική και ιδεολογική όξυνση και τις προσωπικές κόντρες, που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζει, μετά την δημοσιοποίηση των καταστατικών τροποποιήσεων, ένα δράμα σκληρότερο από αυτό που ξεκίνησε να ξεπεράσει: η εικόνα του καθημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο θολή και επισφαλής, οι προοπτικές του εγχειρήματος τόσο αόριστες και ο κίνδυνος να εκτεθεί ως Πρόεδρος εκλεγμένος από ένα εκλογικό σώμα δυο-τριών δεκάδων χιλιάδων μελών τεράστιος, που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα επιμείνει μέχρι το τέλος στη διαδικασία που εξήγγειλε περιχαρής πριν λίγο καιρό.

Ο θάνατος του Μίμη Δαρειώτη και η αποθέωση της προσφοράς του στην ανανεωτική κομουνιστική αριστερά ήταν το τελευταίο ( εν πολλοίς αναγκαστικό) γεγονός στην αποτίμηση του οποίου «ο όλος ΣΥΡΙΖΑ» συνενώθηκε και ομονόησε.

Μετά τον Μίμη και χωρίς αυτόν η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, ο εκλιπών είχε σημαντικά περάσματα σε όλες τις συνιστώσες και στις τάσεις του κόμματος, ο λόγος του μετρούσε παντού και είχε τον τρόπο του να κρατάει τα μπόσικα.

Ο μήνας που απομένει μέχρι την διεξαγωγή του συνεδρίου χαρακτηρίζεται από όλες τις πλευρές «η τελευταία ευκαιρία». Η ερμηνεία του όρου ποικίλλει, η κάθε τάση την αποτιμά με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της, όλες συμφωνούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε για τα καλά σε μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων, το τέλος της περιόδου αυτής είναι εξαιρετικά πιθανό να σημάνει και τη λήξη αυτής της πολιτικής μετάλλαξης που έζησε η χώρα από το 2012 μέχρι και φέτος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για όσα τους περιμένουν και παίρνουν νερό μαζί τους, το μέλλον τους προβλέπεται να έχει πολλή ξηρασία!!!

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΥΡΙΖΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
Featured

Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη με άνοδο και πάνω από 16 μονάδες διαφορά η ΝΔ

11/02/2026 | 19:00
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ, στο 14% το ΠΑΣΟΚ

09/02/2026 | 21:00 - Ενημέρωση 10/02/2026 | 01:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 22 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός στο γυμναστήριό του ο 58χρονος πρώην πρωταθλητής – Τι λένε συγγενείς στο tilegrafimanews.gr

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch