Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρόδο

TechTeam από TechTeam
05/11/2021 17:33
Ενημερώθηκε: 05/11/2021 17:35:26
σε Featured, HOT NEWS, Uncategorized, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Ρόδο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με νέους, επισκέφτηκε το ιστορικό θέατρο και τη μαρίνα, ενώ οδήγησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου.

Στο ιστορικό θέατρο, το οποίο αποτελεί τοπόσημο για το νησί αλλά έχει υποστεί σοβαρές φθορές με την πάροδο του χρόνου, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την πρόοδο των μελετών για την αποκατάστασή του.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο χώρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

«Είναι δέσμευσή μου, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, θα χρηματοδοτηθεί το πρώτο σκέλος -όπως είπαμε- από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια ο εξοπλισμός από προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα συνεργαστούμε, όπως το κάνουμε πάντα, και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο με απόλυτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του και εύχομαι πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός πολιτισμού, υπερσύγχρονος, πίσω στην κοινωνία όχι μόνο της Ρόδου, όλων των Δωδεκανήσων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το θέατρο αυτό όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα αναβαθμίσει συνολικά τη Ρόδο, πιστεύω θα βοηθήσει και αυτό να καταστεί ένας επισκέψιμος πόλος δώδεκα μήνες το χρόνο», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β΄βαθμού στο Νότιο Αιγαίο και στη Ρόδο.

Κύριος στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση του Θεάτρου, το οποίο χτίστηκε το 1936-37, με τρόπο που θα διαφυλάσσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αρχική του μορφή και αξιοποιώντας τα αυθεντικά υλικά κατασκευής.

Παράλληλα, το ιστορικό Θέατρο θα εκσυγχρονιστεί με τις απαραίτητες τεχνολογικές και λειτουργικές υποδομές ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινότητα και να την εξυπηρετήσει ως κέντρο πολιτισμού που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως παραστάσεων.

«Οραματιζόμαστε έναν πραγματικά υπερσύγχρονο πολυχώρο που θα αξιοποιεί πια την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και νομίζω ότι θα βοηθήσει και στην παραγωγή πολιτισμού από έναν τόπο ο οποίος εξάλλου φημίζεται και έχει ταυτιστεί με τον πολιτισμό. Άρα και μία παρακαταθήκη για τη νέα γενιά η οποία θα μπορέσει να βρει σε αυτόν τον χώρο μία σημαντική πολιτιστική διέξοδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ευκαιρία η Ρόδος να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει»

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στον χώρο όπου προχωρά η ανάπτυξη της Νέας Μαρίνας Ρόδου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μαρίνες Ρόδου ΑΕ, Θωμά Τριανταφύλλου, τον γενικό διευθυντή Χριστόφορο Χαρίση για τα σχέδια που αποσκοπούν στην επέκταση και ολιστική αναβάθμιση των υποδομών της μαρίνας, ώστε να μετατραπεί σε κομβικό σημείο για τον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Από τη στιγμή που η Ρόδος είναι πρωτοπόρος, ούτως ή αλλιώς, στο τουριστικό προϊόν νομίζω ότι είναι και η ευκαιρία να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει. Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το έργο και ξέρω ότι έχει και την απόλυτη στήριξη των συναρμοδίων Υπουργείων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία όλα τα έργα να γίνονται με όρους βιωσιμότητας.

Η επένδυση, που αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει τη διεύρυνση της χερσαίας και θαλάσσιας έκτασης της μαρίνας, την ευρύτατη επέκταση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, τη στέγαση περίπου 250 επιχειρήσεων -έναντι 17 που λειτουργούν σήμερα- και την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού με δυνατότητα για δέσιμο μεγάλων σκαφών και παραθαλάσσιο οικιστικό συγκρότημα.

Υπολογίζεται ότι στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν στο όλο έργο 500 έως 800 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα εργάζονται στις επιχειρήσεις εντός της μαρίνας 1.200 έως 1.500 άτομα ενώ το προσωπικό της Νέας Μαρίνας θα ανέλθει σε σχεδόν 100 άτομα, με 250 έως 300 εξωτερικούς συνεργάτες.

Το έργο θα είναι πρότυπο από την πλευρά της αξιοποίησης «πράσινων» λύσεων, με κατασκευή κτηρίων ενεργειακής κατηγορίας Α, και από την πλευρά της ψηφιακής διαχείρισης. Πέραν της οικονομικής ένεσης που θα δώσει στην πόλη της Ρόδου, αναπλάθοντας μία υποβαθμισμένη περιοχή του νησιού, η επένδυση θα συμβάλλει και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, καθώς θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης με 1.000 θέσεις που θα είναι προσβάσιμος σε όλους.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στη μαρίνα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.

Μετά την παρουσίαση ο πρωθυπουργός κάθησε για να πιει καφέ με νέους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δύο κοπέλες του έδωσαν κάποια δείγματα από πλάκες που φτιάχνουν από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατασκευές, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους μίλησε για προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός οδήγησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του, επιβιβάστηκε σε ηλεκτροκίνητο σκάφος.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους νοσούν και οι πλήρως εμβολιασμένοι

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: «Η Χάλκη καθίσταται διεθνές υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: «Η Χάλκη καθίσταται διεθνές υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    392 shares
    Share 157 Tweet 98
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Πώς αλλάζει το Άγιον Όρος – Υποδομές, φιλοξενία και πνευματική ταυτότητα

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch