Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν οι πέντε υποψηφιότητες για την ηγεσία – Ποιο το στίγμα τους για την επόμενη μέρα

TechTeam από TechTeam
02/09/2023 18:16
σε Featured, HOT NEWS, Uncategorized, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
58
SHARES
123
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στοίχημα τη μεγάλη συμμετοχή και το σχέδιο για την πολιτική, εκλογική ανάκαμψη του κόμματος το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το στίγμα τους ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική τους για την επόμενη μέρα, ενώ δεν έλειψαν και οι εσωκομματικές αιχμές με αναφορές στα αίτια της ήττας. Στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκαν οι πέντε υποψηφιότητες για την ηγεσία, ενώ οι εκλογές για το νέο αρχηγό θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου με τον αέρα του φαβορί κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης συσπείρωσε γύρω του μέλη και στελέχη που έχουν αναφορά τον Αλέξη Τσίπρα , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ένα ξεκάθαρο αριστερό πολιτικό πλαίσιο -κόντρα στην λογική Τσίπρα- και τα έβαλε με τη «βαρβαρότητα των σόσιαλ μίντια», ο Νίκος Παππάς έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ανοιχτεί το κόμμα πέραν των ορίων του κόμματος και ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σοβαρός, ο Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση.

Το συνέδριο ξεκίνησε σε θερμό και ενωτικό κλίμα με χαμόγελα, αγκαλιές και σέλφι των υποψηφίων, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Οι αναφορές στον πρώην πρόεδρο ήταν άμεσες και έμμεσες με πιο ηχηρές αυτές που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χωρίς να τον αναφέρει του άσκησε δριμεία κριτική.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους υποψήφιους ήταν η κοινωνική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ, το ιδεολογικό του στίγμα, οι νέες προτάσεις για το αύριο και η δυνατότητά του να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου.

Το βασικό θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης: Τι κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Κόμμα ανοιχτό, αυστηρών κανόνων, με ιδεολογικά ρεύματα; Ένα κόμμα της Αριστεράς ή μια ευρύτερη παράταξη;

Η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε την ανάγκη να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. «Δεν θέλουμε να εκφράσουμε την οικονομική ολιγαρχία, τα κομματικά τζάκια και τις ελίτ. Δεν είμαστε με όλους. Ήμασταν και είμαστε με τους πολλούς» είπε ενώ απάντησε και στα σενάρια περί εμπλοκής συμφερόντων στην εκλογή της νέας ηγεσίας: «Καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας, καμία θλιβερή προσπάθεια να με παρουσιάσουν ως τάχα κέντρο της διαπλοκής στο ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα μιντιακά και σοσιαλμιντικακά κέντρα με πρόσβαση και στο κόμμα μας».

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα , θύμισε ότι «πέτυχε το ιστορικά αδιανόητο: την Αριστερά στην κυβέρνηση». Το τετράπτυχο πάνω στο οποίο κινήθηκε η πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου ήταν: Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος – Νέο αναπτυξιακό, παραγωγικό μοντέλο – Εργασιακές Σχέσεις – Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κάνοντας μία κίνηση προς την πλευρά Κασσελάκη η Εφη Αχτσιόγλου υπερασπίστηκε το δικαίωμα του καθενός για τον σεξουαλικό του προσδιορισμό.

Η αναφορά της αυτή μάλιστα έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ενώ την ευχαρίστησε στην αρχή της ομιλίας του και ο πέμπτος υποψήφιος για την κούρσα της διαδοχής.

Με τα φώτα στραμμένα πάνω του, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε εμφανώς τρακαρισμένος απέναντι στο ακροατήριο του κόμματος του διεκδικώντας ωστόσο τον ρόλο του συνεχιστεί του έργου του Αλέξη Τσίπρα . Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο «ελληνικό όνειρο» και παρουσίασε το σχέδιο του «για να χτίσουμε τη νέα Αριστερά». Υποστήριξε ότι «έχουμε απέναντί μας ένα δεξιό παρακράτος, μια λερναία Ύδρα. Και όσο άλλοι χαϊδεύουν τα κεφάλια της, εμείς μπορούμε και πρέπει να κάψουμε το κτήνος. Τώρα!».

Με αρκετές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι «την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού» και ανέφερε: «είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το «δεξιά απόκλιση». Δεξιά απόκλιση θεωρούν οι ίδιοι σήμερα και τη δίκη μου υποψηφιότητα. Εμένα τον ίδιο». Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι εάν το ζητούμενο για κάποιους είναι ένα κόμμα που θα κινείται μεταξύ 10% και 15% για να συνεργάζεται – προσφέροντας την αριστερή του καθαρότητα- με το κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ ώστε «να φτιάξουμε μια δήθεν κεντρώα κυβέρνηση», τότε μάλλον ο ίδιος δεν είναι ο καταλληλότερος».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε μεγάλη έμφαση στην αριστερή πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάγκη να παραμείνει ένα κόμμα ανοιχτό στα ιδεολογικά ρεύματα της Αριστεράς. Υποστήριξε ότι το κόμμα πρέπει να προχωρήσει με θέσεις και αναφορά στην κοινωνία έτσι ώστε να είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου το 2026.

Εξηγώντας τη θέση του για το debate είπε: είμαστε χαρούμενοι να συζητάμε μακριά από τη βαρβαρότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους δεν είναι αντίπαλος. Η Αριστερά συζητά μέσα στους δικούς της χώρους». Επέμεινε στο ζήτημα της ιδεολογικής καθαρότητας με αιχμή προς την Έφη Αχτσιόγλου για τις ταμπέλες που σήμερα δεν χρειάζονται και με το κλείσιμο της ομιλίας του απάντησε στα περί ΣΥΡΙΖΑ του 15%. «Ακούω ότι ο Ευκλείδης θέλει κλειστό κόμμα και δεν είναι υπέρ της διεύρυνσης. Εγώ είπα ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση αλλά όχι μόνο από πάνω. Ένα κόμμα που θέλει τη γείωση και τη διεύρυνση, δουλεύει με δουλειά μυρμηγκιού από την επόμενη ημέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς επικεντρώθηκε στο τι θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι η «διάκριση Αριστερά – Δεξιά, ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει». Υποστήριξε ότι μια παράταξη νίκης θα πρέπει να εκτείνεται από την Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δυνατότητα που δίνει η εκλογή ηγεσίας για διεύρυνση της εκλογικής βάσης του κόμματος. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πραγματική δημοκρατία στο κόμμα των μελών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δήλωσε ότι αν έρθει μία συμφωνία με την Τουρκία που αποδομεί όσα κατακτήθηκαν την περίοδο 2015 – 2019, που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και τη σταθερότητα στην περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να δώσει τέτοια συναίνεση.

Ο Στέφανος Τζουμάκας τόνισε ότι ότι «η συντόμευση της βάρδιας της ΝΔ» είναι υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ότι οι οργανώσεις πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και μίλησε για ανοιχτό πόλεμο με τη διαπλοκή. Ζήτησε επίσης «να δούμε ποιες πολιτικές ηττήθηκαν διαχρονικά στη χώρα» και ανέλυσε διεξοδικά πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιστρέψει δυναμικά.

Ετικέτες: συνέδριοΣΥΡΙΖΑυποψήφιοι

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

06/10/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μάλλον βρισκόταν σε άλλη αίθουσα όταν συνεδρίαζε η Εξεταστική για το «γαλάζιο» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

05/10/2025 | 17:00
Featured

Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ, μικρή άνοδος για ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Λύση, υποχωρεί η Πλεύση

29/09/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 30/09/2025 | 03:56
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Εκλογές και για κυβερνήσεις συνεργασίας

25/09/2025 | 21:25 - Ενημέρωση 26/09/2025 | 03:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αστυνομική ταυτότητα: Πότε ξεκινά η έκδοση, πόσο θα κοστίζει, πότε λήγουν οι παλιές - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    274 shares
    Share 110 Tweet 69
  • Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • AI παραπληροφόρηση στα social media: Deepfake βίντεο «συλλήψεων» ηλικιωμένων σοκάρουν το TikTok – Ώρα να λάβει μέτρα η Ελληνική Αστυνομία

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    823 shares
    Share 329 Tweet 206
  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    369 shares
    Share 148 Tweet 92
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2027–2030: Αυξήσεις έως +12 μήνες στα όρια ή πάγωμα έως το 2030   -Ολη η λίστα για τις συντάξεις

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα – «ανάσα» για 5.000 ανέργους άνω των 50 ετών και 850 νέες επιχειρήσεις – Όλα τα ποσά επιχορήγησης

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch