Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το σπιτικό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από τα γρήγορα και πρόχειρα γεύματα που τρώμε έξω.
Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το σπιτικό φαγητό δεν είναι απλώς πιο νόστιμο αλλά έχει και προστατευτική δράση για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα συμβάλλει στην πρόληψη μιας γνωστής χρόνιας ασθένειας.
[irp posts=”75313″ name=”Πως να μαγειρέψετε… light! – Χρήσιμες συμβουλές”]
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σπιτικά γεύματα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη χρόνια μεταβολική νόσο του διαβήτη σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν κυρίως έτοιμα γεύματα. Ερευνητές του Χάρβαρντ, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν σπιτικό δείπνο 5-7 φορές την εβδομάδα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν σπιτικό δείπνο μόνο 2 φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο. Περαιτέρω μείωση του κινδύνου παρατηρήθηκε για τα άτομα που προετοίμαζαν περισσότερα από τα γεύματα της ημέρας στο σπίτι.