Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να παρουσιάζουν κακόβουλα χαρακτηριστικά, έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας.
Η μελέτη που έγινε σε περίπου 1.000 άτομα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς συσχετίζει τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αποδίδει σε όσους απολαμβάνουν τα ποτά και τα τρόφιμα με μια πικρή γεύση μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.
Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων. Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που επιτίθενται με σφοδρότητα στους ερευνητές, όπως το slate.fr. που επισημαίνει ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη «καφέ» είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους.
Για να έχουν την ιδέα του «πικρού» ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων. ” Παρά αυτήν την μεγάλη διαφωνία, οι ερευνητές διατήρησαν το σύστημα αξιολόγησης, τονίζει το σάιτ που έχει κι έναν ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα. «Αν δεί κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;», αναρωτιέται, σημειώνοντας επίσης ότι κάποια από τα ερωτήματα δεν είχαν καμία προφανή απάντηση.