Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Κορονοϊός: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Newsroom από Newsroom
23/07/2021 14:00
σε HOT NEWS, ΥΓΕΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κορονοϊός: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer κατά της μετάλλαξης Δέλτα – Την απάντηση δίνουν δύο νέες έρευνες.

Ειδήσεις: Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται και σε λίγο διάστημα σύμφωνα με τους επιστήμονες θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού, οι επιστήμονες με συνεχείς έρευνες και δοκιμές εξετάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel νέα δεδομένα από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο μία αντιφατική εικόνα εμφανίζεται σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην καταπολέμηση της «ινδικής» μετάλλαξης. Νέα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ έδειξαν ότι, κατά μέσο όρο, το εμβόλιο Pfizer – το εμβόλιο που δόθηκε σε όλους σχεδόν τους Ισραηλινούς – είναι τώρα μόλις 39% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης, ενώ είναι μόνο 41% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωμάτων Covid. Προηγουμένως, το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν πολύ περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το protothema.gr, μια νέα μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα στο The New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι το ίδιο εμβόλιο ήταν 88% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικών Covid- περισσότερο από το διπλάσιο του ποσοστού που βρέθηκε στα δεδομένα του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές στατιστικές φάνηκαν επίσης να σκιαγραφούν μια εικόνα προστασίας που εξασθενεί καθώς περνούν μήνες μετά τον εμβολιασμό. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο λέγεται ότι έχουν μόλις 16% προστασία έναντι μόλυνσης τώρα, ενώ σε αυτά που εμβολιάστηκαν τον Απρίλιο, η αποτελεσματικότητα ήταν στο 75%.

Οι δύο έρευνες συμφώνησαν, τουλάχιστον, ότι η λήψη ήταν πολύ αποτελεσματική στην αποφυγή σοβαρής νόσησης, με αποτελεσματικότητα 91,4%. Ορισμένοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επιρρεπή σε μεγάλες ανακρίβειες λόγω μιας σειράς παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων ερωτήσεων σχετικά με το εάν υπάρχουν ακριβή δεδομένα σχετικά με τα επίπεδα μόλυνσης μεταξύ των μη εμβολιασμένων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τέτοια στατιστικά.

Αποτελεσματικότητα Pfizer και AstraZeneca

Την ίδια ώρα, δύο δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca κατά της COVID-19 είναι περίπου το ίδιο αποτελεσματικές κατά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, όπως ήταν και κατά της προηγούμενης κυρίαρχης παραλλαγής Άλφα, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό κατά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που τώρα έχει εξελιχθεί στην κυρίαρχη παραλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, η ίδια μελέτη επισημαίνει ότι μόνο μία δόση των εμβολίων δεν είναι αρκετή για υψηλή προστασία.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Υγειονομική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας, επιβεβαιώνει τα ευρήματα που περιληπτικά είχαν δημοσιοποιηθεί το Μάιο από το Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech και των Oxford-AstraZeneca βάσει δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες.

Η χθεσινή έρευνα εντόπισε ότι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer είναι αποτελεσματικές σε ποσοστό 88% για την πρόληψη της νόσου με συμπτώματα από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, σε σύγκριση με ποσοστό 93,7% κατά του παραλλαγμένου στελέχους Άλφα, με τα στοιχεία να είναι σε γενικές γραμμές περίπου τα ίδια με αυτά που είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είναι αποτελεσματικές κατά 67% κατά της παραλλαγής Δέλτα, με το ποσοστό αυτό να είναι αυξημένο από την προστασία σε ποσοστό 60%, που είχε αναφερθεί αρχικά.

Το ίδιο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 74,5% κατά του παραλλαγμένου στελέχους Άλφα, σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση αποτελεσματικότητας σε ποσοστό 66%.

«Μόνο περιορισμένες διαφορές στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων εντοπίστηκαν για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα σε σύγκριση με το παραλλαγμένο στέλεχος Άλφα, μετά τη λήψη δύο δόσεων εμβολίου», όπως έγραψαν στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ερευνητές του Συστήματος Υγείας της Αγγλίας.

Τα στοιχεία από το Ισραήλ έδειξαν μικρότερη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά της νόσησης με συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι η προστασία κατά της ασθένειας με σοβαρά συμπτώματα παραμένει υψηλή.

Το Σύστημα Υγείας της Αγγλίας είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η πρώτη δόση οποιουδήποτε εμβολίου από αυτά τα δύο είναι αποτελεσματική περίπου σε ποσοστό 33% κατά της νόσησης με συμπτώματα από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Η πλήρης μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες εντόπισε ότι μία δόση από το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματική σε ποσοστό 36%, ενώ μία δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματική σε ποσοστό περίπου 30%.

«Τα ευρήματά μας για μειωμένη αποτελεσματικότητα μετά την πρώτη δόση θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση της πρόσληψης δύο δόσεων μεταξύ των ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο της μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα», σύμφωνα με τα όσα έγραψαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Ετικέτες: ASTRAZENECA ΕΜΒΟΛΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΜΒΟΛΙΟ COVIDΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥεμβόλιο της PfizerΙΣΡΑΗΛΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Καρδίτσα : Νεκρός 12χρονος σε αρδευτικό κανάλι

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στο Μάτι: «Οι υπεύθυνοι παρακολουθούσαν σαν τον Ξέρξη»

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΠΕΚΑ πληρώνει 190.000.000 ευρώ-Δείτε ποια 16 επιδόματα «μπαίνουν» στα ΑΤΜ από 28 Ιουνίου – Τι πρέπει να προσέξετε!

23/06/2025 | 17:02
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό: Στους 25 οι νεκροί – Διεθνής καταδίκη

23/06/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Νίκος Σαλακάς (Alpha Bank): Στρατηγικές κινήσεις για την Alpha του μέλλοντος

23/06/2025 | 16:00
HOT NEWS

750 ευρώ σε 170.000 πολίτες και 6 νέα Voucher έως τον Σεπτέμβριο – Όλα τα ενεργά προγράμματα της ΔΥΠΑ

23/06/2025 | 15:02
ΔΙΕΘΝΗ

Μπορεί το Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ; Ποια η σημασία τους – Εξηγεί ο Φίλης

23/06/2025 | 15:00
The aircraft carrier USS Dwight D. Eisenhower and other warships crosses the Strait of Hormuz into the Persian Gulf on Sunday, Nov. 26, 2023, as part of a wider American deployment in the Middle East amid the Israel-Hamas war. The Eisenhower was accompanied by the guided-missile cruiser USS Philippine Sea, the guided-missile destroyers USS Gravely and the USS Stethem and the French frigate Languedoc. (Information Technician Second Class Ruskin Naval/U.S. Navy via AP)
Featured

Bloomberg: Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο – Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις

23/06/2025 | 15:00
Featured

Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

23/06/2025 | 13:03
HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Αναδρομικά έως 1.262 ευρώ για 4 κατηγορίες – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου 2025

23/06/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στο Μάτι: «Οι υπεύθυνοι παρακολουθούσαν σαν τον Ξέρξη»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1292 shares
    Share 517 Tweet 323
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ διερωτήθηκε «γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν»

    698 shares
    Share 279 Tweet 175
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    592 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

    486 shares
    Share 194 Tweet 122
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.524 ευρώ αναδρομικά για 4 κατηγορίες συνταξιούχων – Πίνακας πληρωμών και οι παγίδες που φέρνει ο Αύγουστος

    444 shares
    Share 178 Tweet 111
  • Αγωνία για την απάντηση του Ιράν – Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης

    419 shares
    Share 168 Tweet 105
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch