Ένα οικονομικό προϊόν που υπάρχει σε κάθε σπίτι προλαμβάνει τις αντιαισθητικές κηλίδες που σχηματίζονται στα δόντια, παρέχοντας μάλιστα καλύτερα αποτελέσματα από οδοντόκρεμες ή εξίσου καλά αποτελέσματα με ειδικές λευκαντικές ουσίες.
Είναι γνωστό πως το τσάι «λεκιάζει» τα δόντια και στο πλαίσιο μιας νέας καναδικής μελέτης που δημοσιεύεται στη Διεθνή Επιθεώρηση Στοματικής Υγιεινής, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν μπορεί να εξουδετερώσει αυτήν την αρνητική επίδραση.
Το τσάι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως, όμως η επεξεργασία του πριν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών το καθιστά βλαβερό για το χαμόγελό μας. Όπως εξηγεί η βασική συντάκτης της μελέτης, Δρ Ava Chow, το τσάι περιέχει ταννίνες, σύνθετες υδατοδιαλυτές ουσίες που του προσδίδουν τη χαρακτηριστική πικρή τους γεύση. Οι ταννίνες έχουν σκούρο χρώμα και συμβάλλουν στο σχηματισμό κηλίδων στα δόντια.
Η Δρ Chow διαπίστωσε πως μια ουσία που ονομάζεται καζεΐνη και η οποία αποτελεί τη βασική πρωτεΐνη του γάλακτος, ενώνεται με τις ταννίνες του τσαγιού και προλαμβάνει τους ενοχλητικούς «λεκέδες». Μάλιστα, η δράση του γάλακτος φάνηκε να είναι πιο ισχυρή από αυτή της λευκαντικής οδοντόκρεμας ή εξίσου ικανοποιητική με αυτή διαφόρων εξειδικευμένων λευκαντικών προϊόντων.
Ακολουθήστε λοιπόν το παράδειγμα των Βρετανών και προσθέστε απλόχερα γάλα στο επόμενο φλιτζάνι τσάι που θα απολαύσετε!