Χειμώνας έρχεται και καλό είναι να φροντίσεις από τώρα να ενισχύσεις τον οργανισμό σου για να μην αρρωσταίνεις συνέχεια! Χρειάζεσαι την πολύτιμη βιταμίνη C αλλά δεν θα τη βρεις μόνο στα πορτοκάλια.
Υπάρχουν και άλλες τροφές που έχουν βιταμίνη C και μάλιστα κάποιες σε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι τα πορτοκάλια, όπως τις αναφέρει το faysbook.gr:
1. Ακτινίδια
Ναι, είναι γεγονός ότι περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (174 mg το ένα αντί για τα 70 mg του πορτοκαλιού).
2. Ψητό γκρέιπφρουτ
Το κόβεις στη μέση και το αφήνεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά. Η θερμότητα δημιουργεί μια φυσική «καραμέλα», που γλυκαίνει τη γεύση του φρούτου.
Διαβάστε εδώ: Βιταμίνη C: Ποια «δόση» θεωρείται αρκετή;
3. Μάνγκο με τσίλι
Το κόβεις, ρίχνεις από πάνω λίγο τσίλι σε σκόνη και μια ιδέα αλάτι και συμπληρώνεις με λίγες σταγόνες στυμμένο λάιμ.
4. Ντομάτα σε φέτες
Τη σερβίρεις με ψωμί του τοστ ή κρακεράκια και προσθέτεις από πάνω μια σταλιά αλατάκι.
5. Ψητό μήλο
Ξεφλουδίζεις το πάνω μισό του φρούτου, αφαιρείς τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και ρίχνεις από πάνω καρύδια ή, αν θέλεις, λίγη μαύρη ζάχαρη. Το ψήνεις στους 190 oC για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το σερβίρεις ζεστό.