ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ – Αποζημιώσεις σε αγρότες ; – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Για τους τρόπους ενίσχυσης των και των κτηνοτρόφων, που πλήττονται από τις απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού, από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Μάκης Βορίδης.

: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το πρώτο πράγμα που απασχολεί το υπουργείο είναι η εξασφάλιση της παραγωγής και η τροφοδοσία του λιανεμπορίου με τρόφιμα. «Κάτι που μέχρι τώρα εξελίσσεται ομαλά» όπως τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, στα τρόφιμα δεν υπάρχει ομοιόμορφη εμφάνιση της ύφεσης. «Κάποιοι κλάδοι λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ενώ άλλοι έχουν καταρρεύσει» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι θα επεκταθούν οι ΚΑΔ που θα ενταχθούν στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

«Το μείζον για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και την αλιεία δεν είναι η λήψη οριζόντιων μέτρων, αλλά οι στοχευμένες δράσεις εκεί που εντοπίζονται τα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα δεσμευτεί αρχικό ποσό για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων των παραγωγών που πλήττονται.

«Δεν έχουμε τελειώσει με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά ούτε και με την ύφεση που θα έρθει» ανέφερε ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Τέλος, αναφορικά με τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση για το ύψος των μέτρων ενίσχυσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το κόστος των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση φτάσει στο 2,6% του ΑΕΠ, όταν το όριο της ΕΕ για τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις είναι στο 2% του ΑΕΠ.

ΚΑΔ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ – Αποζημιώσεις σε αγρότες ; – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Η πιο πρόσφατη πληρωμή

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 2 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

ΟΠΕΚΕΠΕ : Όλα τα ΝΕΑ για τους αγρότες ΕΔΩ 

Συγκεκριμένα, στις 24-26/3 πληρώθηκαν 63 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πως θα την λάβετε

Στην ώρα τους η συντάξεις ΙΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ – Α21, ΚΕΑ – ΟΠΕΚΑ

Κορονοιός και συντάξεις : Πληρωμές στους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ – ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ