: Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα αναμένεται να σκληρύνουν την στάση τους.

Για σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, από τις 14:00 έως και τις 16:00 το απόγευμα, το μπλόκο της Νίκαιας θα κλείσει και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών –Θεσσαλονίκης, ενώ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσουν κι αυτοί δυναμικά με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τις 19:00 έως και τις 21:00 το βράδυ, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Παράλληλα κλειστή θα είναι επίσης και Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:30 έως τις 21:30.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στην αερογέφυρα Κατερίνης, είναι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών ενώ τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, της ευρύτερης περιοχής.

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί και σε περιοχές ευρύτερα της Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Υπέρ της συγκρότησης ενός κοινού μετώπου των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της χώρας, στον αγώνα κατά του υψηλού κόστους παραγωγής και των ασφαλιστικού και φορολογικού, δηλώνουν οι συμμετέχοντες στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη (07/02/2016) για τις 12:00 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Νίκαια.

Αγρότες που συμμετείχαν στην συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου (04/02/2017) στα Μάλγαρα, μπορεί το σημερινό ευρύ κάλεσμα να «έπεσε στο κενό», ωστόσο «εμείς δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένωση του κλάδου».

Διαβάστε επίσης:   Μπλόκα αγροτών 2017: Οι αγρότες "κατέλαβαν" την Θεσσαλονίκη - Τελευταίες ειδήσεις τώρα

Στην συνάντηση στα Μάλγαρα, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

«Καλούμε σε ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τρίτη όλους τους κινητοποιημένους αγρότες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όλοι μαζί», επισήμανε ο κτηνοτρόφος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

«Όλοι θέλουμε την ενότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε από την πλευρά του το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, προσθέτοντας «ενώ όλοι υποστηρίζουν ότι δρουν για το καλό του κλάδου, ωστόσο κανένας δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του και αυτό λειτουργεί εις βάρος μας εδώ και πολλά χρόνια».

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του επικεφαλής του μπλόκου στο Δερβένι, Θόδωρου Χατζητομάρη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, ο οποίος είπε: «Εμείς δεν ανήκουμε πουθενά, αλλά πρέπει επιτέλους όλες οι δυνάμεις στον κλάδο μας να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους για το καλό του πρωτογενούς τομέα».