: Εβδομάδα πληρωμών σε σειρά επιδοτήσεων και ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) είναι αυτή που άρχισε, όπως είχε προανήγγειλει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως από την την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσουμ οι πληρωμές που θα δώσουν «ανάσα» σε πολύ κόσμο.

Οι αγρότες αναμένεται να κάνουν… καλές γιορτές αν υλοποιηθούν όσα αναφέρει ο Υπουργός καθώς άμεσα και ως τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα καταβληθεί έως και το 70% της βασικής ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους ενώ το πλάνο αναφέρει πως η εκκαθάριση θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Από την άλλη, οι νέοι αγρότες αναμένεται να λάβουν την πρώτη δόση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:   ΟΠΕΚΕΠΕ: Ημερομηνίες πληρωμής για βασική ενίσχυση και εξισωτική

Για διάφορες πληρωμές όπως συνδεδεμένες ενισχύσεις ζαχαρότευτλων, σπαραγγιού, ροδάκινου, πορτοκαλιών, ρυζιού, οσπρίων, αιγοπρόβειου κρέατος πεδινών, ενίσχυση βάμβακος, ενισχύσεις μικρών νησιών του Αιγαίου, κ.ά., πληρωμές αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο. Ως το τέλος του έτοτυς αναμένεται να τακτοποιηθεί το θέμα την ενίσχυση παλαιότερων ετών έως και το 2016.

Ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσει τις πληρωμές αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που υπέστησαν τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό τους κεφάλαιο.