Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η σε παραγωγούς που καλλιεργούν σε επιλέξιμες εκτάσεις και έχουν δηλώσει την καλλιέργεια στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ και οι παραγωγοί, προκειμένου να είναι δικαιούχοι της , θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλειστικά πιστοποιημένο σπόρο με ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούμενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο, στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάμβακος, με καταληκτική ημερομηνία σποράς την 31η Μαΐου κάθε έτους, εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας, που απαιτείται επανασπορά, γράφει το ypaithros.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη πληρωμή, με ένα ποσό 176,4 εκατ. ευρώ, στις 4 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:   ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκδηλώσεις για το ΟΣΔΕ 2017- Αιτήσεις

Σχετικά με τη συγκεκριμένη πληρωμή, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του (opekepe.gr), μίλησε στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γιώργος Κέντρος. Σύμφωνα με όσα τόνισε: «η θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρουμε να εκείνη την ημέρα, η πληρωμή θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4). Η τιμή έχει οριστεί στα 74,9 ευρώ/στρ., αυτό δεν άλλαξε, αφού δεν είχαμε υπέρβαση στα καλλιεργούμενα στρέμματα το 2016».

Ειδική ενίσχυση βάμβακος 170 εκατ. ευρώ

Συνδεδεμένη για ζαχαρότευτλα 6,9 εκατ. ευρώ

Συνδεδεμένη για σπαράγγια 1,4 εκατ. ευρώ

Κράτα το