Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2019 : Νέες καταβολές – Όλα τα ΝΕΑ για τη Βασική Ενίσχυση

Newsroom από Newsroom
19/09/2019 16:09
Ενημερώθηκε: 19/09/2019 21:20:55
σε HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2019 : Νέες καταβολές – Όλα τα ΝΕΑ για τη Βασική Ενίσχυση – Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε γνωστό πως προχώρησε σε πληρωμές περίπου 1,5 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Στις 17-18/9 πληρώθηκαν 202 αγρότες για ενισχύσεις, ανειλημμένες υποχρεώσεις και διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

 ΟΠΕΚΕΠΕ Βασική Ενίσχυση

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών (opekepe.gr).

Αιτία, οι διορθώσεις µέσω διοικητικών πράξεων στις οποίες καλούνται να προχωρήσουν οι παραγωγοί, προκειµένου να κλείσουν οι φάκελοι, χωρίς λάθη τα οποία εντοπίζονται από τους ελέγχους και να µην υπάρχουν απώλειες ενισχύσεων κατά την πληρωµή της πρώτης δόσης του τσεκ. Εκτός αυτού, βέβαια, πάνω στην ίδια «δισκέτα» µε τις διορθώσεις θα πατήσουν οι αρµόδιοι για να προχωρήσουν µέσα στον Νοέµβριο στην πληρωµή της πρώτης δόσης των Προγραµµάτων του 2019 (Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία, Νιτρορύπανση, Κοµφούζιο, Σπάνιες Φυλές), αλλά και στα τέλη ∆εκεµβρίου για την εξισωτική αποζηµίωση του 2019.

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και εξισωτική ενίσχυση

Να σηµειωθεί ότι οι αγρότες έχουν περιθώριο µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου για την υποβολή παραστατικών συµµόρφωσης ειδικών διατάξεων για το έτος εφαρµογής 2019 της ∆ράσης 10.1.08 «Εφαρµογή της µεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των µικρολεπιδοπτέρων (Κοµφούζιο)».

Την ίδια ώρα και έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα αιτήµατά τους για επιλεξιµότητα, άρση επικάλυψης και ένταξη σε περιφέρεια, αλλά και για τα γεωχωρικά αποτελέσµατα ελέγχου. Τα « εύκολα», και όσο πιο σύντοµα οι δικαιούχοι τρέξουν τη διαδικασία, θα περαστούν στις τρέχουσες διορθώσεις, µε αποτέλεσµα να µην µείνουν εκτός της προκαταβολής της ενιαίας ολόκληρα αγροτεµάχια ή και τµήµατα αυτών. Για όσους δεν το έχουν πάρει χαµπάρι και το διαπιστώσουν στα χρήµατα που θα βρουν (ή µάλλον δεν θα βρουν) στα βιβλιάριά τους τον άλλο µήνα, τότε υπάρχει ακόµα χρόνος για διορθώσεις, µε την πίστωση όµως να πηγαίνει στην εξόφληση του ∆εκεµβρίου.

Ειδικότερα, σύµφωνα µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γεωργοί, οι οποίοι διαφωνούν µε τον καθορισµό της επιλεξιµότητας του αγροτεµαχίου τους, έχουν το δικαίωµα υποβολής ένστασης επιλεξιµότητας και µετά τις 15-7-2019, προς τις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ. ∆υνατότητα υποβολής ένστασης έχουν όσοι γεωργοί έχουν αγροτεµάχια που εµπίπτουν στον κωδικό 54101, των οποίων η προσδιορισθείσα έκταση είναι µικρότερη και εκτός ορίων ανοχής από την αντίστοιχη δηλωθείσα έκταση και δεν έχουν υποβάλλει ένσταση έως τις 15-7-2019. Οι εντάσεις αυτές αφορούν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν απορριφθεί προγενέστερα των όσων υποβλήθηκαν κατά τη δήλωση του 2019.

ΟΠΕΚΕΠΕ 2019 : Πληρωμές και η συνδεδεμένη

Εκκαθαρίσεις παλιών εκκρεµοτήτων ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τις εκκαθαρίσεις από παλαιότερα προγράµµατα, θέµα χρόνου θεωρείται µια πληρωµή για τις Σπάνιες Φυλές του έτους 2018, που αφορά τις ενστάσεις, µετά την έγκριση πίστωσης ποσού 4 εκατ. ευρώ. Κατόπιν και µέχρι τέλος Σεπτεµβρίου αναµένεται να βγει µια πληρωµή για τις ενστάσεις σε Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία του περσινού έτους, µετά τις διορθώσεις στις οποίες προχωρούν τώρα οι παραγωγοί. Σε αυτή τη λογική δροµολογείται και µια πληρωµή για παλιές εξισωτικές, καθώς υπάρχουν εκκρεµότητες και του 2011, αλλά και του 2013 και 2014.

Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές στους αγρότες ότι η πληρωµή αυτή θα αφορά ενστάσεις κυρίως από µετακινούµενους που έγιναν την αντίστοιχη χρονιά, κάποιους ελέγχους που δεν έγιναν παλαιότερα, αλλά δεν θα «ακουµπά» το ευαίσθητο θέµα της κατανοµής των κοινοτικών βοσκότοπων.

Μέσα στο ∆εκέµβρη η πρώτη δόση για το 14χίλιαρο -ΟΠΕΚΕΠΕ

Σίγουρα µέσα στον ∆εκέµβριο, κατά πάσα πιθανότητα µετά την εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης εκτιµάται ότι θα πληρωθεί η πρώτη δόση στους δικαιούχους του υποµέτρου 6.3 για το 14χίλιαρο. Σύµφωνα µε το πλάνο και τις οδηγίες που δόθηκαν από τους αρµόδιους, µέχρι τις 4 Νοεµβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων από τους αρµόδιους υπαλλήλους των Περιφερειών, οι οποίες είχαν κατατεθεί έως την καταληκτική ηµεροµηνία της προθεσµίας (2 Ιουλίου 2019) αλλά δεν είχαν αξιολογηθεί. Κατόπιν θα ακολουθήσουν οι σχετικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι προκειµένου η πληρωµή να γίνει τον ∆εκέµβριο.

Ζητούµενο είναι αν θα προηγηθεί της εξόφλησης του τσεκ, αν υπάρχει χρόνος από τους διοικητικούς υπαλλήλους να τρέξει η διαδικασία ή αν θα γίνει µετά και πριν αλλάξει το έτος. Υπενθυµίζεται ότι επιλέξιµοι είναι οι εγγεγραµµένοι στο Μητρώο Αγροτών (όχι νεοεισερχόµενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣ∆Ε για το έτος 2018, µε το εισόδηµά τους έως 8.000 ευρώ, αναφέρει το argonews.gr.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ : Έως 25/9 η βασική ενίσχυση

ΟΠΕΚΕΠΕ : ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Ετικέτες: OPEKEPE.GRWWW.OPEKEPE.GRΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2019ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΞΙΣΩΤΙΚΗΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ 2019ΟΠΕΚΕΠΕ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΟΠΕΚΕΠΕ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2019ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2019

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

29/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 300 εκατ. πληρωμές – Κίνδυνος αποκλεισμού από ΟΣΔΕ 2025 για χιλιάδες αγρότες

29/06/2025 | 15:02
Featured

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήρθε η ώρα να σπάσει το απόστημα

29/06/2025 | 13:57
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

«Θα σκάσει μπόμπα στον ΟΠΕΚΕΠΕ»: OLAF, Transparency και Ε.Ε. ζητούν ποινικές διώξεις – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε εκλογές

29/06/2025 | 13:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Β. Λαζαράκου στο Bloomberg: Θετικό το momentum για την ελληνική αγορά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    926 shares
    Share 370 Tweet 232
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    587 shares
    Share 235 Tweet 147
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1005 shares
    Share 402 Tweet 251
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    531 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    413 shares
    Share 165 Tweet 103
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch