Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ : Η τελευταία καταβολή – ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Newsroom από Newsroom
25/02/2020 12:02
Ενημερώθηκε: 25/02/2020 21:53:39
σε HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ : Η τελευταία καταβολή – Η πιο πρόσφατη πληρωμή στους αγρότες.

Ειδήσεις ΤΩΡΑ : Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 777.000 ευρώ προς τους αγρότες.

ΟΠΕΚΕΠΕ : Όλα τα ΝΕΑ για τους αγρότες ΕΔΩ 

Συγκεκριμένα, στις 21-24/2 πληρώθηκαν 197 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ : Η τελευταία καταβολή – Οι χάρτες

Δεύτερη… ευκαιρία για χιλιάδες ιδιοκτήτες που κατέθεσαν αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων αλλά απορρίφθηκαν από τις Διευθύνσεις Δασών, με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, αναμένεται το πλήθος των συγκεκριμένων δηλώσεων να ακολουθήσει τη λογική των ενστάσεων και με αυτό τον τρόπο, να ελεγχθούν εκ νέου από τις επιτροπές αντιρρήσεων. Συγκεκριμένα, σε όσους πολίτες οι Δ.Δ. δεν έκαναν δεκτές τις αιτιάσεις τους, αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν ξανά σε αίτημα, με τη μορφή αντίρρησης, προκειμένου να διασφαλίσουν την περιουσία τους.

Ηδη έχουν προωθηθεί στις ΕΠΕΑ ως αποδεκτά 12.462 αιτήματα προδήλου σφάλματος, με τον συνολικό αριθμό (και αντιρρήσεις) να ανέρχεται στις 174.718. Μάλιστα, κατά το ΥΠΕΝ, έως το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός θα μηδενίσει, καθώς θα διπλασιαστεί το προσωπικό και η διαδικασία επιτέλους θα «κυλήσει».

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ προβλέπεται η κύρωση των δασικών χαρτών να γίνεται σταδιακά, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης αντιρρήσεων ανά δήμο (και όχι ανά περιφερειακή ενότητα που γινόταν ως τώρα). Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθεί η απόφαση της επιτροπής ως δικαιολογητικό για μεταβίβαση επειδή δεν αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη και έτσι οι ιδιοκτήτες περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη την Π.Ε., να φανεί δηλαδή τι είναι και τι όχι δασικό, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Αποτέλεσμα αυτού, με τις δύο συγκεκριμένες ρυθμίσεις, οι πολίτες που παραμένουν επί έτη με «δεμένα χέρια» να έχουν πλέον την ευκαιρία να προχωρήσουν σε ενέργειες, ενώ παράλληλα αναμένεται να μπει τέλος και σε πληθώρα άλλων υποθέσεων, όπως για παράδειγμα εκείνων που λάμβαναν διφορούμενα μηνύματα καθώς οι μεν Διευθύνσεις Δασών έδιναν το πράσινο φως για τα πρόδηλα σφάλματα, αντίθετα από τις επιτροπές που τα ακύρωναν και τελικά είχαν δύο αποφάσεις από το κράτος, χωρίς ωστόσο να ξέρουν ποια επικρατεί.

Οσον αφορά στην καυτή πατάτα των οικιστικών πυκνώσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται για τους ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων να φέρει ένα είδος διατήρησης, για όσους όμως δεν βρίσκονται εντός προστατευμένων περιοχών και εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Σκοπός του ΥΠΕΝ είναι να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα είναι σύμφωνες τόσο με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να γίνει ανάρτηση δασικών χαρτών στις περιοχές που είχαν εξαιρεθεί προσωρινά λόγω του χαρακτηρισμού τους ως οικιστικών πυκνώσεων και σε δεύτερη φάση, με Προεδρικό Διάταγμα που θα εξηγεί τις επιμέρους λεπτομέρειες, θα εξετάζεται ανά περίπτωση η κάθε πύκνωση. Συγκεκριμένα, όσοι είχαν περιουσίες εντός πυκνώσεων, αφενός θα μπορούν να κάνουν αντίρρηση και αφετέρου να υπαχθούν σε μία ρύθμιση για να μη θεωρούνται κατεδαφιστέοι μέχρι να ελεγχθούν. Π.χ. αν μια ιδιοκτησία βρίσκεται εντός δασικής έκτασης, η οποία έχει χαρακτηριστεί Natura, θα είναι ανέφικτο να… διατηρηθεί.

Σύμφωνα με πηγές του «Ε.Τ.» της Κυριακής, πρόκειται να «αποσυμφορηθεί» το έργο των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), καθώς θα διασαφηνισθεί ποιες είναι οι διοικητικές πράξεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει πριν από το 1975 σε αλλαγή του δασικού χαρακτήρα εκτάσεων. Θα προβλεφθεί, επίσης, ότι μετά τη διευκρίνιση αυτή θα αναμορφωθούν αναλόγως και οι δασικοί χάρτες που έχουν ήδη καταρτισθεί.

Το αλαλούμ των περίπου 170.000 αντιρρήσεων που βρίσκονται στα συρτάρια των επιτροπών αναμένεται να λύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος εντός του έτους, αφού θα διπλασιάσει τις επιτροπές (από 140 που είναι σήμερα θα φτάσουν τις 300) και θα δώσει κίνητρα, ώστε να τρέξουν επιτέλους τη διαδικασία. Παράλληλα, όταν μια ένσταση έχει ολοκληρωθεί και τυπικά, δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να περιμένει να κυρωθεί ο χάρτης στην περιοχή του αλλά με το σχετικό έγγραφο που θα παραλαμβάνει, θα μπορεί να προχωρά σε πώληση ή μεταβίβαση του ακινήτου του.

Ως προς τη σύνθεση των ΕΠΕΑ προβλέπεται ότι αποτελούνται από έναν δικηγόρο τουλάχιστον παρ’ εφέταις υποδεικνυόμενο από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο ή έτερο δικηγορικό σύλλογο της επικράτειας, με τους αναπληρωτές του, ως πρόεδρο, β) έναν δασολόγο ή δασοπόνο ή γεωπόνο ΠΕ, υπάλληλο του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και γ) έναν μηχανικό που έχει δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος, υποδεικνυόμενο από τον οικείο επιστημονικό σύλλογο ως μέλη.

Παράλληλα, προβλέπεται η αποζημίωση ή κατ΄ αποκοπήν αμοιβή των μελών των ΕΠΕΑ με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά παρέκκλιση του ν. 4354/2015.

Οι ΕΠΕΑ, με εξαίρεση τον μήνα Αύγουστο εκάστου έτους, συνεδριάζουν υποχρεωτικά 4 φορές ανά μήνα, θα εξετάζουν 50 υποθέσεις ανά συνεδρίαση, ενώ στις διατάξεις του νομοσχέδιου υπάρχει πρόβλεψη και για δημιουργία ενός Μητρώου Μελών των Επιτροπών στο οποίο θα μετέχουν 30 αναπληρωματικά μέλη από κάθε κατηγορία προκειμένου να μπορούν να συνεδριάζουν και σε περιπτώσεις κωλύματος των μελών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: OPEKEPE.GRWWW.OPEKEPE.GRΑΓΡΟΤΙΚΑΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2020

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

15/08/2025 | 23:45
HOT NEWS

Κτηνοτροφικά ΝΕΑ:Διορθώσεις στις ενισχύσεις ζωοτροφών – Όλες οι επόμενες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

14/08/2025 | 11:02
HOT NEWS

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Αυτόχθονες Φυλές – 18,5 εκατ. € σε πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως Οκτώβριο 2025

13/08/2025 | 15:02
HOT NEWS

Αγροτικό Πετρέλαιο, ΟΣΔΕ 2025 και Επικείμενες Πληρωμές: Όσα Πρέπει να Ξέρουν οι Αγρότες

13/08/2025 | 11:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πρεμιέρα για την πληρωμή συντάξεων : ΙΚΑ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου - ΚΕΑ , Α21 ΟΠΕΚΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 16 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Διομήδης

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Αναχώρησε για την Αλάσκα ο Τραμπ: «Υψηλό διακύβευμα», δήλωσε πριν την ιστορική συνάντηση με τον Πούτιν

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Λευκός Οίκος: Πρώτη αντίδραση μετά τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Πούτιν

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Γκιλφόιλ: Ευχές στους Έλληνες για τον Δεκαπενταύγουστο με την Παναγιά την Βρεφοκρατούσα και τον Γαϊτάνο

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και γεωπολιτικά ρίσκα: Ο Πούτιν καθ’ οδόν για την κρίσιμη συνάντηση με τον Τραμπ στην Αλάσκα

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Τραμπ: «Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται πλέον από τον Ζελένσκι» – Βαθμολόγησε με «10 στα 10» τη συνάντηση με Πούτιν

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
  • Τραμπ: «Νομίζω ότι μια γρήγορη συμφωνία είναι καλύτερη από μια εκεχειρία – Ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός»

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch