: Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού άφησε ο Γιώργος Δώνης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξή του στη NOVA, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για εσωτερικές έριδες, πρόβλημα επικοινωνίας και «στρατηγικής» με τη διοίκηση και ομάδα που δεν χτίζεται με τα δικά του «θέλω», αλλά με τα «θέλω» άλλων.

Αφορμή στην εκκίνηση της συγκεκριμένης κουβέντας, στάθηκε η ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο απόκτησης του στόπερ του Άρη, Φραν Βέλεθ, με τον 50χρονο τεχνικό να απαντάει: «Πρώτα απ’ όλα, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να σχολιάσω παίκτες άλλων ομάδων, ειδικά στην Ελλάδα. Στη θέση του Βέλεθ έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Δεν είναι προτεραιότητα της ομάδας η θέση του στόπερ. Επειδή είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και δεν είμαι ένας επαγγελματίας που απλά δουλεύει στον Παναθηναϊκό, γιατί αγαπώ τον σύλλογο και ήταν όνειρό μου να γίνω προπονητής του. Θέλω να πω το εξής. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώνω τον κόσμο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να μπει η ομάδα σε σωστό δρόμο και να κοιτάξει ψηλότερα. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν, πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Όταν αυτό επαναλαμβάνεται όμως, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Σε όλες τις ομάδες οι προπονητής αποφασίζουν και «χτίζουν» ομάδα με τα δικά τους «θέλω». Εγώ εκπαιδεύω τους παίκτες και δουλεύω για την βελτίωσή τους. Δεν ακολουθώ επιλογές, ούτε τις ιδέες των άλλων. Ο δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά να πηγαίνει με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δείξει ο χρόνος.

Αυτό που λέω αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και δεν αφορά ούτε τον Βέλεθ ούτε κανένα άλλο. Είναι η προσωπική μου τοποθέτηση και πρέπει να προστατεύω την ομάδα, που πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου «θέλω». Αφορά την επικοινωνία με το διοικητικό κομμάτι.

Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, αλλά θα δούμε τι θα γίνει ως το τέλος της σεζόν. Είμαι ξεκάθαρος και δεν θα επιτρέψω τη λάθος επικοινωνία του staff με τη διοίκηση.

Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, ούτε με τους παίκτες γι’ αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος να πω, αν θα φέρει αναστάτωση το θέμα αυτό. Δεν θέλω να πω αν θα μιλήσω με τον κ. Αλαφούζο. Εγώ θα μείνω απερίσπαστος να πάω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μ’ έχει στεναχωρήσει πολύ η κατάσταση. Θα έλεγα ότι είναι κάτι μεταξύ προπονητή και διοίκησης.

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να θέλουν και οι δύο πλευρές. Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν επίπτωση στην δουλειά μου και την ομάδα.

Δεν ανοίγω καμία πόρτα (σ.σ. αποχώρησης), απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι «καμπανάκι». Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει να κοιτάζει το μέλλον της», τόνισε με νόημα ο Δώνης στην τελευταία ατάκα του…