Τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία του αν προκριθεί στο Champions League – 32 εκατ. ευρώ διακυβεύονται στους αγώνες κόντρα στην Ομόνοια.

Ο θέλει πάση θυσία την πρόκριση απέναντι στην Ομόνοια που θα τον βάλει στους ομίλους του και θα του αποφέρει το ποσό των 32 εκατ. ευρώ στα ταμεία του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το sdna.gr, «χρυσάφι» θα φέρει η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ομόνοια. Τα χρήματα που παίρνουν πλέον οι ομάδες για την είσοδό τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι κυρίως από την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA και λιγότερο από το market pool.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αν περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν το εμπόδιο της Ομόνοια θα εξασφαλίσουν 32.137.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προκύπτουν ως εξής: Κάθε ομάδα που μπαίνει στους ομίλους λαμβάνει 15.250.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στη 19η θέση του ranking της UEFA θα λάβει άλλα 15.512.000 ευρώ. Επίσης ως πρωταθλητής δικαιούται 1.375.000 ευρώ από το market pool.

Προσθέτοντας τα χρήματα αυτά το άθροισμά τους κάνει 32.137.000 ευρώ. Επομένως, η πρόκριση επί της Ομόνοιας θα αποφέρει «χρυσάφι» στους πρωταθλητές Ελλάδας πέραν του πρεστίζ της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.