Θέλει να μείνει στην Εθνική Ισραήλ ο Κάτας – Το κρίσιμο ραντεβού του 46χρονου τεχνικού.

Συνάντηση με την ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ είχε ο Όντεντ Κάτας. Ο 46χρονος προπονητής ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα για τη συμφωνία του με τον και έθεσαν επί τάπητος το θέμα της συνεργασίας του με την εθνική ομάδα της χώρας.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ του Ισραήλ, και αναπαράγει ο sport-fm.gr, ο Κάτας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ομοσπονδιακός τεχνικός, παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνοντας μια ομάδα Ευρωλίγκας δεν θα μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο για τα τελευταία ματς των «παραθύρων», τον Φεβρουάριο. Αυτό δεν αποτελούσε εμπόδιο όσο ήταν στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, καθώς αγωνιζόμενη στο BCL της FIBA οι δύο διοργανώσεις δεν συνέπιπταν ποτέ.

Το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2022, ο Κάτας δεσμεύεται ως τον Οκτώβριο του 2021, αλλά θέλει να συνεχίσει να είναι ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ και στα τελικά, καθώς το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό είναι διάρκειας ενάμιση έτους και το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αρχίζει Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, το αν θα καταφέρει ο Κάτας να συνδυάσει τις δύο δουλειές κι αν τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα με την ομοσπονδία του δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Το deal με τον 46χρονο προπονητή είναι δεδομένο και απλώς εκκρεμεί η επισημοποίησή του, που θα γίνει μάλλον την Πέμπτη.