Παναθηναϊκός: Βάρος στις στημένες φάσεις ενόψει Ολυμπιακού – Τι θα κρίνει την βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός από την έναρξη της εβδομάδας έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς ντέρμπι.

Οι πράσινοι και ο Λάζλο Μπόλονι έχουν στρέψει την προσοχή του στην κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Ο Ρουμάνος προπονητής τσεκάρει και τις λεπτομέρειες και απόδειξη αυτού είναι ότι και σε αυτή την φάση έχει ρίξει το βάρος στις στημένες φάσεις.

Μπορεί οι διεθνείς να μην έχουν ενσωματωθεί ακόμα, αλλά ο προπονητής του «τριφυλλιού» προσπαθεί να μεταδώσει την λογική του στους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του, με σκοπό η προσαρμογή των διεθνών να είναι πιο άμεση. Πρέπει να ξεκαθαριστεί όμως ότι ο λόγος που ο Μπόλονι ρίχνει το βάρος στις στημένες φάσεις δεν αφορά αποκλειστικά το ματς με τον ΟΣΦΠ.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα ήταν από τα πρώτα πράγματα που άλλαξε ο πράσινος τεχνικός όταν άρχισε να προπονεί το τριφύλλι. Συγκεκριμένα, καθιέρωσε την άμυνα ζώνης ενώ άρχισε να δουλεύει και τα… επιθετικά στημένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι λίγες μέρες πριν από το ματς με την Λαμία αφιέρωσε μία ολόκληρη προπόνηση στα στημένα και μάλιστα δικαιώθηκε, καθώς το πρώτο γκολ της ομάδας στο συγκεκριμένο ματς προήλθε από κόρνερ.

Ο  Μπόλονι είναι ένας προπονητής που έχει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πως τα ντέρμπι μπορεί να κριθούν ακόμα και από μία στημένη φάση. Μπορεί δηλαδή να δεχτείς ένα γκολ από μία αδυναμία που έδειξες ή ταυτόχρονα μπορεί να πετύχεις ένα γκολ λόγω μιας πολύ καλής κομπίνας που έχεις δουλέψει.

Τα… επιθετικά στημένα μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις για γκολ και για τον λόγο αυτό δουλεύει τόσο πολύ πάνω σε αυτά και ενόψει Ολυμπιακού, αναφέρει η αθλητική σελίδα sdna.gr.

Είναι πολύ πιθανό  κάποιοι παίκτες να επιλεχθούν για την ενδεκάδα λόγω της ικανότητας τους στις στημένες φάσεις. Αυτό κιόλας μπορεί να μην έχει να κάνει απαραίτητα με το ύψος του εκάστοτε παίκτη, αλλά κυρίως με την προσαρμοστικότητα στα νέα πράγματα που θέλει να περάσει ο Ρουμάνος στη φιλοσοφία των πράσινων.