«Βόμβα» με Σαντ Ρος – Ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ ο παίκτης.

Και εντελώς ξαφνικά ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ετοιμάζεται για την επιστροφή στη χώρα μας, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του

Το «τριφύλλι», σύμφωνα με το sdna.gr, βρίσκεται προ των πυλών μιας πολύ σημαντικής κίνησης, που θα βάλει στη μηχανή του έναν παίκτη που την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «πράσινοι» δούλεψαν την υπόθεση του Κουβανού άσου εδώ και αρκετό καιρό, με απόλυτη μυστικότητα. Ο παίκτης από την πλευρά του ήθελε να αγωνιστεί στην Euroleague και τη νέα σεζόν, όμως έβλεπε πως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα είχε σημαντικό ρόλο..

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινηθούν οι υπόλοιπες ομάδες στην Ευρώπη για την απόκτησή του. Κι αυτό γιατί με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα, σε περίπτωση που έμπαινε κάποια άλλη ομάδα στο… κόλπο της απόκτησής του, τότε το deal πολύ δύσκολα θα ερχόταν για την ομάδα του Γιώργου Βόβοβρα.

Ο Σαντ Ρος είναι γνωστό πως είναι… ερωτευμένος με την Ελλάδα. Το γεγονός, άλλωστε πως έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στη χώρα μας, με τη φανέλα της ΑΕΚ, ήταν και αυτό που συνετέλεσε αποφασιστικά στο να πάρει το πρωί της Κυριακής την απόφαση και να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο… μεγάλο εμπόδιο για την υλοποίηση της μεταγραφής ήταν το συμβόλαιο του Κουβανού άσου με την ρωσική ομάδα. Από τη στιγμή, όμως, που αποδεσμεύτηκε και έμεινε ελεύθερος, τότε άνοιξε και ο δρόμος για να πραγματοποιηθεί το deal, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Με την συμφωνία αυτή, που είναι προ των πυλών, ο Παναθηναϊκός ισχυροποιεί την περιφέρειά του, καθώς ο Σαντ Ρος έρχεται να… κουμπώσει δίπλα σε τρεις καλούς δημιουργούς και εκτελεστές (Νέντοβιτς, Φόστερ και εφόσον υπάρξει deal και Λαπροβίτολα), βάζοντας και διαφορετικά χαρακτηριστικά στο ρόστερ. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Σαντ Ρος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Euroleague.

Η κίνηση αυτή έρχεται από το… πουθενά, αλλά στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, λειτουργώντας κάτω από άκρα μυστικότητα. Και τώρα ετοιμάζονται να ντύσουν στα πράσινα ένα… πολυεργαλείο, που θα δώσει πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση.