Παναθηναϊκός: Μέχρι και αύριο, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, όπως υποστηρίζουν πηγές από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου, αναμένεται να πάρει θέση ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο PAO Foundation.

Ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού επέλεξε χθες να μην μιλήσει για τον κύκλο συναντήσεων που είχε κάτι που όμως εκτιμάται ότι τελικά θα συμβεί πιθανότατα σήμερα.

Φυσικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να γίνει γνωστό τι υποστηρίζει και η άλλη πλευρά ενώ δεν αποκλείεται να κάνει γνωστές και τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι το γεγονός ότι επιθυμεί να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό κάτι που έχει γίνει γνωστό μέσω του ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:   Παναθηναϊκός: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον του συλλόγου

Η ανακοίνωση Γιαννακόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, το πρωί της Κυριακής, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος».