Οι ιδιότητες του μπρόκολου
Για πολλούς το μπρόκολο δεν είναι το αγαπημένο τους λαχανικό, ωστόσο είναι εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό.
Επιπλέον σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του λαχανικού είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι φανταζόμαστε και θεωρούν ότι προστατεύει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια.
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το μπρόκολο συμβάλλει στην προστασία από την επανεμφάνιση ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς καταστρέφει τα καρκινικά βλαστοκύτταρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα σουλφοραφάνης που υπάρχουν στο μπρόκολο είναι ο «χειρότερος εφιάλτης» του καρκίνου. Μια νέα μελέτη επίσης αναφέρει ότι το μπρόκολο παρέχει συγκεκριμένα προστασία ενάντια στον καρκίνο του ήπατος.
[irp posts=”100148″ name=”Βήχας: Οι τροφές που τον σταματούν”]
Να σημειωθεί ότι το μπρόκολο διατηρεί την ισχυρή αντικαρκινική του δράση όταν καταναλώνεται ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο στον ατμό.