Φανταστείτε ένα τρόφιμο και όχι φάρμακο που να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερίνη ή να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή να μειώσει τη δυνατότητα εμφάνισης καρκίνου!
Και στη συνέχεια, με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα , αυτό το τρόφιμο να σας δημιουργήσει καλύτερη διάθεση και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα. Α, και νομίζω ότι ξέχασα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία παρενέργεια.
Σίγουρα θα αποθηκεύσετε αποθέματα ζωής. Μαντέψτε τι; Αυτά τα τρόφιμα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας. Τα τρόφιμα που θα επιλέξετε να φάτε θα επηρεάσουν το πώς αισθάνεστε σήμερα, καθώς και την ποιότητα της μελλοντικής σας ζωής. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν μερικές τροποποιήσεις – και ο αντίκτυπος είναι πραγματικά εκπληκτικός. Με μια όχι και τόσο αυθαίρετη εκτίμηση μπορώ να υπολογίσω ότι περίπου το 60 % του πόνου θα μπορούσε να εξαλειφθεί αν επέλεγαν μια πιο σωστή διατροφή. Πραγματικά πιστεύω ότι οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και η υψηλή αρτηριακή πίεση θα μπορούσαν να επηρεαστούν άμεσα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να φάτε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης πάθησης. Μια υγιεινή διατροφή μπορεί και πρέπει να ενσωματώνει μια ποικιλία από τις ακόλουθες τροφές – και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας, καταπολεμώντας παράλληλα τις ασθένειες. Το μόνο κοινό που έχουν όλα αυτά τα τρόφιμα της λίστας που ακολουθεί είναι ότι είναι «καθαρά» (μη επεξεργασμένα) τρόφιμα. Δεν πρόκειται να βρείτε ενισχυμένα δημητριακά στη λίστα αυτή!
Φασόλια
Μούρα
Μπρόκολο
Βρώμη
Πορτοκάλια
Κολοκύθι
Σολομός
Σόγια
Σπανάκι
Πράσινο Τσάι
Ντομάτες
Γαλοπούλα
Καρύδια
Γιαούρτι
Μούρα – Το Σούπερ Αντιοξειδωτικό
Απλά 100g μούρα περιέχουν την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών όσο πέντε μερίδες των άλλων φρούτων και λαχανικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία σε μια σειρά καρκίνων, καρδιακών παθήσεων, άσθματος, αρθρίτιδας και του καταρράκτη, της νόσου του Alzheimer και κάθε πάθηση σχετιζόμενη με την ηλικία και τις νευρολογικές ασθένειες.
Με την πρόληψη μολυσματικών βακτηριδίων από προσκόλληση στο τοίχωμα του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, τα βατόμουρα προσφέρουν επίσης προστασία έναντι της κυστίτιδας. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και μια καλή πηγή ινών, τα βατόμουρα έχουν μια ένωση, την pterostilbene, η οποία ενεργεί για να προστατεύσει την καρδιά κατά τον ίδιο τρόπο όπως και τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης.
Μπορούν επίσης να περιέχουν ανθοκυανίνες, που τους δίνουν το μπλε χρώμα. Άλλα φλαβονοειδή μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Περιέχει, επίσης, τη ρεσβερατρόλη, η οποία και πάλι πιστεύεται ότι έχει αντικαρκινική δράση.
Ωμέγα 3 πλούσιο σε ψάρια – τρωφή για την καρδιά, τις αρθρώσεις, και τη μνήμη
Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει κοινή γνώση ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι καλό για τον οργανισμός μας, αλλά δεν ξέρετε πόσα εκτεταμένα οφέλη για την υγεία μας μάς παρέχει.
Εκτενείς έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τη μείωση καρδιαγγειακών νόσων, καρκίνων, αρθρίτιδας, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει με την απώλεια μνήμης και Altzheimer και τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, υπάρχουν κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μειώνει επίσης και την κατάθλιψη.
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν περισσότερο σε λιπαρά, ψάρια κρύου νερού: Ψάξτε για άγριο (όχι εκτροφής) σολομό, ρέγκα, σαρδέλες και σκουμπρί. Σε συχνότητα δύο έως τρεις μερίδες την εβδομάδα. Άλλες μορφές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι διαθέσιμα σε εμπλουτισμένα αυγά, σπόρους λιναριού και στα καρύδια. Αυτά τα τρόφιμα έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη, τα οποία μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη.
Σόγια – το τρόφιμο που μειώνει τη χοληστερόλη
Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο The Journal of the American Medical Association (2003) έδειξε ότι μια διατροφή ινών σόγιας, πρωτεΐνη από βρώμη και κριθάρι, τα αμύγδαλα, και μαργαρίνη από φυτικές στερόλες μείωσε τη χοληστερόλη όσο οι στατίνες (που είναι το πιο ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη χοληστερίνη).
Φυτικές ίνες – Απώλεια βάρους, Διατηρεί τα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλά και κρατά το έντερο υγιή.
Μια διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή χοληστερίνη και να ρυθμιστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ως φυτικές ίνες βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι, επιπλέον είναι ένα μεγάλο εργαλείο στη διαχείριση του βάρους . Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, τα φρούτα, και τα λαχανικά είναι καλές πηγές.
Πράσινο Τσάι – για μείωση της χοληστερόλης και αναστολή του καρκίνου.
Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για αιώνες θεραπεύοντας τα πάντα, από πονοκεφάλους μέχρι κατάθλιψη . Τα φύλλα είναι δήθεν πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από ό, τι άλλα είδη τσαγιού , λόγω του τρόπου που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Το πράσινο τσάι φέρεται να ενισχύσει την απώλεια βάρους, τη μείωση της χοληστερόλης , την καταπολέμηση της καρδιαγγειακής νόσου, την πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Ασβέστιο
Το ασβέστιο βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Αναζητήστε το στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή συμπληρώματα. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο βοηθά στην απώλεια βάρους. Εδώ είναι τα επίπεδα ασβεστίου που συνιστάται για ενήλικες:
Ηλικία 9 έως 18 – 1.300 mg
Ηλικία 19 έως 50 ετών – 1.000 mg
Ηλικία 51 ετών και άνω – 1.200 mg
Σκούρες σοκολάτες
Μία νέα έρευνα έχει δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Όπως και να ‘χει είναι πολύ σημαντικό να τρώτε σοκολάτα με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο ή ακόμη πιο σκούρα , τόσο το καλύτερο . Επιπλέον, όσο πιο σκούρα είναι , τόσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σε λίπος και ζάχαρη.
Ντομάτα
Η ντομάτα περιέχει εκπληκτικές ποσότητες λυκοπενίου το οποίο λέγεται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ντομάτα μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του προστάτη, ιδίως σε συνδυασμό με το μπρόκολο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο στην Αμερική πρότεινε ότι «η πρόσληψη ντομάτες και τα προϊόντα ντομάτας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αυτή η ευεργετική ιδιότητα μπορεί να σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λυκοπενίου, αλλά και άλλους πιθανούς μηχανισμούς που βρίσκονται στα συστατικά της τομάτας».