Ένα 12χρονο κορίτσι Yazidi κατάφερε να ξεφύγει από τους τζιχαντιστές απαγωγείς της που την κρατούσαν σαν σκλάβα, δυτικά της Μοσούλης, ρίχνοντας υπνωτικά χάπια στο τσάι τους.

Η απόδραση της 12χρονης επιβεβαιώθηκε από τον Vian Dakhil, βουλευτή των Yazidi στο ιρακινό Κοινοβούλιο, ο οποίος είπε το κουρδικό πρακτορείο BasNews ότι με αυτό τον τρόπο ξέφυγαν από τους τρομοκράτες η 12χρονη και η 17χρονη θεία της. Ο Dakhil έκανε γνωστό ότι τα δύο κορίτσια κρατούνταν για 4 μήνες σε ένα σπίτι σε περιοχή που κατέχει το ISIS, πρίν αποφασίσουν να προχωρήσουν στο σχέδιο της τολμηρής διαφυγής τους. Όπως μεταδίδει το rt.com, Κούρδος πολιτικός αποκάλυψε ότι τα κορίτσια είχαν ζητήσει από τους φρουρούς τους να τους δώσουν υπνωτικά χάπια για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν. «Στη συνέχεια, έριξαν τα φάρμακα στο τσάι των τζιχαντιστών και διέφυγαν, μόλις οι φρουροί αποκοιμήθηκαν», δήλωσε ο Dakhil.

Η 12χρονη έχει ήδη επανενωθεί με τη μητέρα και την αδελφή της, αλλά δύο ή τρία από τα αδέλφια της εξακολουθούν να κρατούνται από τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με δηλώσεις του Mamuzini, ενός βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP ) τουλάχιστον 250 κορίτσια έχουν μέχρι στιγμής εκτελεστεί από τον ISIS επειδή αρνήθηκαν να γίνουν σεξουαλικές σκλάβες τους, ενώ μερικές φορές οι τζιχαντιστές εκτελούν και τις οικογένειες τους, αν αρνηθούν να τους δώσουν τις κόρες τους. Οι Yazidi είναι μια θρησκευτική μειονότητα στο Ιράκ. Μια έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο αναφέρει ότι οι ισλαμικές δυνάμεις κρατάνε περίπου 3.500 ανθρώπους ως σκλάβους στο Ιράκ, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά από την κοινότητα Yazidi.