8 νεκροί και δεκάδες όμηροι είναι ο πρώτος απολογισμός της τζιχαντιστικής επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, τρεις ένοπλοι αρχικά άνοιξαν πυρ γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Τυνησίας άνοιξαν πυρ τρεις ένοπλοι.

Οι τρεις ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κοινοβούλιο και έτσι μπήκαν στο μουσείο Bardo, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο του κοινοβουλίου, πιάνοντας δεκάδες τουρίστες ομήρους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ενώ άλλα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, ενώ συμπληρώνεται πως οι πυροβολΝα σημειωθεί πως μέσα στο μουσείο εκείνη την ώρα υπήρχαν δεκάδες τουρίστες, ενώ έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες στο Twitter που αποδεικνύoyn ότι κρατούνται όμηροι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 160 τουρίστες διεσώθησαν, όταν φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα, ενώ ακόμη 30 παραμένουν μέσα στο μουσείο.

.Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Δείτε εικόνες από το Twitter:

museum

tunis_2
tunis_3