Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

“Αγνοείται” εδώ και 40 ημέρες ο Οτζαλάν

Newsroom από Newsroom
25/05/2015 19:55
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Την εκτίμηση ότι ο φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί ηγέτης των Κούρδων Οτζαλάν έχει μεταφερθεί εκ νέου στην απομόνωση, διατυπώνουν στελέχη του κουρδικού κινήματος.

Και αυτό διότι, όπως κατήγγειλε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του προοδευτικού και φιλοκουρδικού κόμματος HDP και μέλος της ”Επιτροπής του Ιμραλί” κ, Περβίν Μπουλντάν, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στην κυβέρνηση εδώ και καιρό για επίσκεψη της Επιτροπής στην φυλακή, δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση, ούτε θετική, ούτε αρνητική. Το ίδιο αναφέρει και ο εκ των ηγετών του KCK κ. Καράγιλαν.

40 ημέρες σιωπή

Η ιστοσελίδα του CNNTurk σε είδηση με τίτλο «Η Επιτροπή που εδώ και 40 ημέρες δεν μπορεί να πάει στο Ιμραλί, πηγαίνει στο Καντίλ» αναφέρει ότι η Επιτροπή του HDP, η οποία εδώ και 40 ημέρες (συγκεκριμένα από τις 5 Απριλίου) δεν μπόρεσε να μεταβεί στο Ιμραλί για να συναντήσει τον Ερντογάν, τις προσεχείς μέρες, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να μεταβεί στο Καντίλ για να συναντηθεί με την ηγεσία του KCK, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις. H κ.Περβίν Μπουλντάν, δήλωσε ότι σχετικά με το θέμα της επίσκεψης στο Ιμραλί, οτι δεν υπάρχει καμια απάντηση και πρόσθεσε ότι εκτιμούν ότι ο Οτζαλάν έχει μεταφερθεί εκ νέου στην απομόνωση.

Αλλά και το ηγετικό στέλεχος του KCK, κ. Καράγιλαν, σε δηλώσεις του στην φιλοκουρδική εφημερίδα «Yeni Ozgur» (”Nέα Ελευθερία”), η οποία εκδίδεται στην Ευρώπη, είπε ότι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός δεν μπορούν να έχουν επικοινωνία με το Ιμραλί και να λάβουν νέα του Οτζαλάν. Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί ο Οτζαλάν και πάλι στην απομόνωση, ο κ. Καραγιλάν είπε : «Αυτή θα ήταν μία επικίνδυνη πρωτοβουλία. Περισσότερο από ένα μήνα, οι επαφές του Οτζαλάν με τους αρχηγούς του κουρδικού λαού βρίσκονται σε κατάσταση στασιμότητας. Δεν μπορούμε να λάβουμε κανένα νέο από το Ιμραλί”.

”Αιτία πολέμου τυχόν απομόνωση”

Μάλιστα έδωσε και μια ακόμα διάσταση στο θέμα : ”Έχει σταματήσει, τόνισε, η ανακωχή. Ο τουρκικός Στρατός κινητοποιούμενος σε πολλές περιοχές προσπαθεί να δημιουργήσει μία βάση συγκρούσεων. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με διαρκή προσοχή και προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις προκλήσεις. Ουσιαστικά βασιζόμαστε πλέον σε μονόπλευρη κατάπαυση του πυρός. Η απομόνωση του Οτζαλάν στο Ιμραλί, είναι μια μας λόγος πολέμου. Αναμένουμε τις εντολές του Οτζαλάν και σε αυτό το πλαίσιο διατηρούμε μονομερή κατάπαυση του πυρός. Αλλά ο καθείς οφείλει να γνωρίζει ότι καθετί έχει τα όριά του».

Αιτία η άνοδος του HDP ;

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να σχετίζοντι ευθέως με την διαφαινόμενη άνοδο του προοδευτικού και φιλοκουρδικού κόμματος HDP που όλα δείχνουν ότι περνά το εκλογικό όριο του 10%- και συνεπώς ενοχλεί το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ που ψάχνει τρόπους να μπλοκάρει την άνοδο.
Σε εμφάνισή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o ηγέτης του HDP κ. Σελαχετίν Ντεμίρτας, ερωτηθείς σχετικά με τους ψηφοφόρους και την εκλογική δύναμη του HDP, απάντησε : «Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μας φαίνεται να είμαστε λίγο πάνω από 10%. Αλλά κατ’ εμέ πρέπει να είμαστε ουσιαστικά γύρω στο 12-13%. Δεν είμαστε κάτω από το εκλογικό όριο – είμαστε οριακά, σε ένα κρίσιμο σημείο. Ωστόσο, το ποσοστό όλων όσοι λένε ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν το HDP υπολογίζεται σε 30%, ενώ το ποσοστό αυτών που «τρέφουν συμπάθεια» για το HDP είναι ακόμα υψηλότερο, γύρω στο 52%. Αυτό, πιστεύω, έχει την αξία του. Καθήκον μας είναι να προσελκύσουμε μέρος αυτών των ποσοστών τις προσεχείς 25 μέρες.

Υπάρχει ένα κομμάτι που μας δίνει την ψήφο του και πιστεύει πραγματικά σε μας για διάφορους λόγους. Από αυτούς παίρνουμε περίπου το 9 – 9.5%. Βλέπουμε ότι τον τελευταίο μήνα χάρη στο πολιτικό μας πρόγραμμα, αυξήθηκε το ποσοστό των υποστηρικτών μας περίπου κατά 1%. Υπάρχει και ένα ποσοστό που θεωρεί ότι “το HDP δεν έχει κακό πρόγραμμα, ας ξεπεράσει το εκλογικό όριο, ας μπει στο Κοινοβούλιο, ας μην κερδίζει τζάμπα βουλευτές το ΑΚΡ”. Συγκαταλέγονται κι αυτοί στο ποσοστό που λέμε ότι δεν αντιπαθεί το HDP».

Επεισόδια

Με όλα αυτά δεν λείπουν οι εντάσεις στην προεκλογική περίοδο ( οι καλπες στήνονται στις 7 Ιουνίου) :
• Tέσσερα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, επειδή συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και γιουχάϊσαν τον Τουρκο Πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν, στο Βαν, όπου είχε μεταβεί ο για προγραμματισμένη προεκλογική του ομιλία. Με παρέμβαση της αστυνομίας επιχειρήθηκε να διαλυθεί η ομάδα των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν. Η ομάδα αντέδρασε πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς και αυτοί αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.
• Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν, λίγο πριν την προεκλογική ομιλία του κ. Σελαχετίν Ντεμίρτας στο Κιρσεχίρ, όταν ομάδα ατόμων που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ μία άλλη ομάδα προσπάθησε να προκαλέσει χρησιμοποιώντας διάφορα συνθήματα. Η έναρξη της ομιλίας του Ντεμίρτας καθυστέρησε μέχρι να κοπάσει η ένταση που ακολούθησε. Η ένταση συνεχίστηκε και με την ολοκλήρωση της ομιλίας, όταν οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αμοιβαίο λιθοβολισμό.
• Ενστάσεις υπάρχουν και από την εμπλοκή του Προέδρου Ερντογάν στις εκλογές με προλογικές ομιλίες! ”Μπορώ να μιλώ, διαβαστε το Σύνταγμα”, απαντά αυτός… 

Προηγούμενο Άρθρο

Ταπείνωση, η χαμηλή Πύλη της Σωτηρίας

Επόμενο Άρθρο

Ντ.Ρογκόζιν: “Τα ρωσικά άρματα δεν χρειάζονται βίζα για να πάνε στην Δυτική Ευρώπη”

ΣχετικάΆρθρα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Ο αγαθός Προκόπης που έβαλε τα ράσα του Αγίου Παϊσίου

24/04/2025 | 14:00
HOT NEWS

Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

24/04/2025 | 13:02
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ροκφέλερ στο Άγιο Όρος: Το μυστικό ταξίδι του δισεκατομμυριούχου, η σχέση με την Ορθοδοξία και η άγνωστη ιστορία με Έλληνα ήρωα

24/04/2025 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Τέσσερα «stop» για τους εχθρούς της Δημοκρατίας

24/04/2025 | 12:00
Featured

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει 10 χρόνια νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

24/04/2025 | 11:31
Featured

Παγκόσμια Ανατροπή: Ο Τραμπ, η Κίνα, η Ρωσία και η Ευρώπη σε κρίσιμη γεωπολιτική καμπή

24/04/2025 | 11:30
Featured

Τραγωδία στου Ρέντη: 12χρονη σκοτώθηκε από ΙΧ – Συνελήφθη 21χρονος οδηγός

24/04/2025 | 10:30
Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ντ.Ρογκόζιν: "Τα ρωσικά άρματα δεν χρειάζονται βίζα για να πάνε στην Δυτική Ευρώπη"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    658 shares
    Share 263 Tweet 165
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    653 shares
    Share 261 Tweet 163
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch