Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου «αναμετρώνται» σε μία 90λεπτη «μάχη» στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, του Κλίβελαντ, με το ντιμπέιτ να είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι έχουν μεγάλη εμπειρία. Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησε στα γεμάτα από κοινό ντιμπέιτ για τις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών με απανωτές επιθέσεις στους αντιπάλους του.

Ο Μπάιντεν, από την πλευρά του, ξεκίνησε την προετοιμασία για το ντιμπέιτ τον Αύγουστο, ξαναδιαβάζοντας το ογκώδες ενημερωτικό υλικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε εικονικά ντιμπέιτ με τον επί μακρόν σύμβουλό του, Μπομπ Μπάουερ, έναν Δημοκρατικό δικηγόρο, ο οποίος (σε αυτά τα εικονικά ντιμπέιτ) υποδύεται τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη Φλόριντα, ενώ η τρίτη στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Οκτωβρίου. Η διαφορά στα άλλα δύο debate είναι πως στο δεύτερο θα υπάρχει και κοινό, επιλεγμένο από ανεξάρτητη εταιρεία, το οποίο θα μπορεί να θέτει ερωτήματα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ.

Debate θα διεξαχθεί και μεταξύ των υποψήφιων αντιπροέδρων, Μάικ Πενς και Καμάλα Χάρις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

LIVE το debate Τραμπ-Μπάιντεν