Τα τεστ PCR στα οποία υποβάλλεται ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αρνητικά στον κορωνοϊό εδώ και «αρκετές ημέρες».

Οπως επεσήμανε ο Σον Κόνλεϊ, επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου, δεν υπάρχει κίνδυνος να «μεταδώσει» τον ιό «σε άλλους» ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του Κόνλεϊ που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία, αναφέρεται ότι ο μεγιστάνας, που υποβάλλεται στο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης BinaxNOW του εργαστηρίου Abbott, είναι «αρνητικός εδώ κι αρκετές ημέρες» και τα δεδομένα πιστοποιούν «έλλειψη ανιχνεύσιμης αναπαραγωγής» του SARS-CoV-2. Ο Κόνλεϊ διαβεβαιώνει ακόμη ότι ο Τραμπ υποβλήθηκε επίσης σε άλλες εξετάσεις και θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Δρ. Κόνλεϊ δημοσιοποιήθηκε δέκα ημέρες αφότου ο Τραμπ παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ήδη προαναγγείλει σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Φλόριντα, Πενσιλβάνια και Αϊόβα, σε μία προσπάθεια να καλύψει την διαφορά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έχει από τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο ίδιος δηλώνει κατά καιρούς πως θεωρεί πως οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν σχέση με την πραγματική εικόνα.