Την παροχή έκτακτης βοήθειας, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, προς το Χαλέπι της Συρίας, για ιατρική κάλυψη, ύδρευση, αποχέτευση και σίτιση, ανακοίνωσαν η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην κοινή δήλωσή τους, η Φ. Μογκερίνι και ο Χ. Στυλιανίδης καλούν όλες τις πλευρές να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ε.Ε. που στόχο έχει να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να υλοποιήσουν το έργο τους στην περιοχή.

Διαβάστε εδώ: Οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι για μακροχρόνιο πόλεμο στη Συρία

Πρόκειται για πρωτοβουλία που ελήφθη σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και η οποία διαρθρώνεται σε δύο άξονες: πρώτον, στη διευκόλυνση της επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών στους αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι, καλύπτοντας ανάγκες σίτισης, ύδρευσης και υγείας και δεύτερον, στη διακομιδή των τραυματιών και των ασθενών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από το Ανατολικό Χαλέπι σε μέρη όπου θα τους παρασχεθεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.