Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Ελλάδα και Κύπρος πιέζουν για κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

TechTeam από TechTeam
15/10/2020 13:00
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για την αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εφόσον συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, που περιέχει το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής το οποίο ενέκριναν στις 2 τα ξημερώματα οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διστάζει η Γερμανία για κυρώσεις στην Άγκυρα

Την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο θα φέρει ξανά στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις την Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες σε βάρος τους.

Ωστόσο, οι δισταγμοί της Γερμανίας για άμεση επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας, χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας από την Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης εμφανίζονται αποφασισμένοι να θέσουν μετ΄ επιτάσεως τόσο στη Σύνοδο όσο και στην προπαρασκευαστική συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τις δύο προκλήσεις του της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, θα θέσουν το άνοιγμα από τις κατοχικές δυνάμεις του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου, καθώς και τον νέο πλου του «Oruc Reis» εντός των θαλασσίων ζωνών που με βάση το διεθνές δίκαιο ανήκουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα που έχει φθάσει στην Αθήνα –και από την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα και στην Κύπρο του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας- είναι ότι η βούληση του Βερολίνου είναι ότι οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα πρέπει να μετατεθούν για τη νέα Ευρωπαϊκή Σύνοδο που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο με επίκληση και της σχετικής αναφοράς που υπάρχει στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είχε αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η ελληνική πλευρά διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους –και αυτό θα υπογραμμίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους ομολόγους του- ότι η νέα τουρκική ΝΑNTEX για παράνομες έρευνες νοτίως του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνιστά σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία καταδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία της και στους πλέον καλόπιστους.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, την ώρα που η Τουρκία επικαλείται στα λόγια βούληση για διάλογο και λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεσμεύθηκε στον Νίκο Δένδια ότι η Τουρκία θα έδινε ημερομηνία για τον 61ο γύρο διερευνητικών επαφών (που θα φιλοξενήσει η Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσε την παράνομη NAVTEX στην περιοχή μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

«Το μόνο που καταφέρνει η Άγκυρα με τη νέα προκλητική αυτή ενέργεια είναι να απομονωθεί διεθνώς, καθώς μεγάλες πρωτεύουσες αποδοκιμάζουν με σκληρή γλώσσα τις ενέργειές της», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές επικαλούμενες και την πρόσφατη αυστηρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τόνιζε ότι «οι μονομερείς δράσεις δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν λύσεις που θα έχουν διάρκεια».

Η Ελλάδα κινείται σε όλα τα διπλωματικά επίπεδα αναδεικνύοντας την τουρκική προκλητικότητα που για μια ακόμη φορά τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου. Και αυτό θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Σε συνέχεια και των συμπερασμάτων της προηγούμενης Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ώστε η Ε.Ε να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη γλώσσα και να ξεκαθαρίσει τα επόμενα βήματα της Ένωσης έναντι της τουρκικής αδιαλλαξίας.

«Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο»

Η πεποίθηση, άλλωστε, που επικρατεί στην Αθήνα και αρχίζει να γίνεται κατανοητή από όλο και περισσότερους εταίρους και συμμάχους της Ελλάδας είναι ότι η Άγκυρα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το κενό ισχύος στην περιοχή λόγω των αμερικανικών εκλογών, διακινδυνεύοντας, ωστόσο, για ακόμη μια φορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η κλιμάκωση της επιθετικότητάς της ενέχει κινδύνους νέας έντασης και ατυχήματος.

«Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο», τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές. «Οι κινήσεις που προπαγανδίζει η Τουρκία δεν παράγουν νομιμότητα, ούτε δικαιώματα», προσθέτουν, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που καταφέρνει η τουρκική πλευρά είναι να απομονώνεται όλο και περισσότερο».

Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκαθαρίζεται ότι διερευνητικές επαφές δεν μπορεί να υπάρξουν όσο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός από την πρώτη έξοδο του τουρκικού ερευνητικού και συνοψίζεται στη φράση «σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις».

Από εκεί και πέρα, οι 27 ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για το Brexit, για την Κλιματική Αλλαγή και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αφρική.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκηςΣύνοδος ΚορυφήςΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στο Άγιο Όρος αύριο ο Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του

03/07/2025 | 23:53
HOT NEWS

Alex Rasov

03/07/2025 | 23:45
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG: Όλα στο τραπέζι για επενδύσεις στη Μακεδονία

03/07/2025 | 21:31
Featured

Αγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό «παράνομο»

03/07/2025 | 15:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ και αιτήσεις , Επίδομα θέρμανσης : Όλα τα ΝΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ιεράπετρα: Εντολή για μαζική εκκένωση ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών στα Φέρμα – Κάηκαν σπίτια

    477 shares
    Share 191 Tweet 119
  • Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε ο Ζότα της Λίβερπουλ σε τροχαίο δυστύχημα

    405 shares
    Share 162 Tweet 101
  • Φωτιά τώρα στη Ραφήνα – 90 πυροσβέστες και πέντε εναέρια στη μάχη, 112 εκκένωσης για τρεις περιοχές

    354 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Ζαχάροβα: «Η Δύση δεν έχει κανέναν έλεγχο στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία – Μπορεί να καταλήξουν εναντίον της»

    350 shares
    Share 140 Tweet 88
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025: Αναδρομικά έως 3.751€ για 7 Ταμεία – Ποιοι θα λάβουν αυξήσεις έως 63€ και ποιοι απαλλάσσονται από την ΕΑΣ

    333 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Φωτιά στην Ιεράπετρα: Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 9 μποφόρ – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

    303 shares
    Share 121 Tweet 76
  • ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ 2025–2026: Αιτήσεις, επιδόματα έως 240 ευρώ, όλες οι ειδικότητες και τα ενεργά voucher – Αναλυτικός οδηγός

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch