Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η γραμμή παραγωγής κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων της Pfizer ξεκίνησε στη μονάδα του αμερικάνικου φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Τα εμβόλια αποθηκεύονται με στόχο να διοχετευθούν σε όλο τον κόσμο, εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες και οι Αρχές των χωρών δώσουν το πράσινο φως για την κυκλοφορία τους.

Κάθε ασθενής θα χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου.

Την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου η αίτηση έγκρισης από την Pfizer

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Άλμπερτ Μπούρλα.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας CEO της Pfizer, το εμβόλιο θα πρέπει να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα και η συνέπεια του παραγόμενοι προϊόντος προκειμένου να μπορέσει να βγει επίσημα στην κυκλοφορία.