Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στο Κας (Αντίφιλος), το οποίο είναι απέναντι από το Καστελλόριζο, στο οποίο πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε νέο παραλήρημά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έθεσε ζήτημα αποστρατικοποίησης 18 νησιών, ανάμεσα σε αυτά και το Καστελλόριζο.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίσκεψη της ΠτΔ στο νησί ανέφερε πως η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί «λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς».

Απίστευτο; Θα τους ζητάμε και τη γνώμη που θα γιορτάζουμε τις επετείους στα εδάφη μας;

Για την αποχώρηση του «Oruc Reis» και την επιστροφή του στην Αττάλεια, είπε ότι «θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί».

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις:

«Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους.

»Έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

Δεν είναι η Ελλάδα απομονωμένη και περικυκλωμένη, αλλά είναι υποχρεωμένος να πει το ποίημα του, απόδειξη της μεγάλης τρικυμίας στη φοβισμένη ψυχή του.

Απευθύνθηκε μάλιστα στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος.

Όπως είπε, ο Μακρόν έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και όλα όσα κάνει τα κάνει για να καλύψει αυτή την πολιτική του χρεοκοπία.

Ξέχασε να μας πει πότε έρχεται η οικονομική χρεοκοπία της Τουρκίας. Μέχρι τέλους του έτους, όπως συζητιέται;

«Περιμένουμε κίνηση ανάλογη με την απόσυρση του Oruc Reis»
Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει ακόμα ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, στην κατεύθυνση του διαλόγου.

Και πάλι από την Κας (Αντίφιλος) όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε για την εξέλιξη με το «Oruc Reis» λέγοντας:

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας.

»Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

»Περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας (Oruc Reis) προκειμένου να ξεκινήσουμε διάλογο».

Αυτή η δήλωση ήταν πριν ανεβάσει πάλι στροφές στο ανατολίτικο κεφάλι του.