ΤΡΑΜΠ: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας λύτης προβλημάτων», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου κρατικής περιουσίας της Ρωσίας, ενόψει των πρώτων δια ζώσης συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά από χρόνια.
«Πραγματικά βλέπουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του δίνουν λύσεις σε προβλήματα, άνθρωποι που έχουν ήδη αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις πολύ γρήγορα, πολύ αποτελεσματικά και πολύ επιτυχημένα», δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ στους δημοσιογράφους στη Ριάντ.
Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα έχει σήμερα συνομιλίες με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία και την αποκατάσταση «ολόκληρου του συμπλέγματος» των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ.
Οι συνομιλίες θα προηγηθούν μιας συνάντησης μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι, «ο Ντμίτριεφ ίσως συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία για να συζητήσει τυχόν οικονομικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν».
Ο Ντμίτριεφ, πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs με εκπαίδευση στις ΗΠΑ, έπαιξε ρόλο στις πρώτες επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ ως προέδρου από το 2016-2020.
«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχασαν περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια από την αποχώρηση τους από τη Ρωσία. Έτσι, υπάρχει τεράστιο οικονομικό κόστος για πολλές χώρες λόγω του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και πιστεύουμε ότι για να υπάρξει πρόοδος πρέπει δώσουμε λύσεις», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.