Την επόμενη εβδομάδα θα βγουν από το νοσοκομείο τα δώδεκα παιδιά που είχαν παγιδευτεί σε σπήλαιο, στην Ταϊλάνδη, και απεγκλωβίστηκαν χάρη σε μεγάλη επιχείρηση, που αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον και τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Τα τελευταία μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδα των «Αγριόχοιρων» και ο προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λούανγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, το βράδυ της Τρίτης, δίνοντας τέλος σε μια επικίνδυνη διάσωση και προκαλώντας παγκοσμίως ανακούφιση και χαρά.

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους αναρρώνουν και θα βγουν από το νοσοκομείο την Πέμπτη 19 Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης σε δημοσιογράφους. «Χρειάζεται να προετοιμάσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για το ενδιαφέρον που θα προκαλέσουν όταν βγουν» δήλωσε, όπως γράφει το newsbeast.gr.

Οι 12 μαθητές και ο προπονητής τους βγήκαν σώοι από το σπήλαιο, μεταφέρθηκαν ωστόσο στο νοσοκομείο και έμειναν σε καραντίνα λόγω φόβων για πιθανή προσβολή τους από κάποια λοίμωξη.

Είχαν μπει στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου, σκοπεύοντας να περάσουν εκεί μία ώρα εξερευνώντας το. Η στάθμη των υδάτων όμως ανέβηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.