Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατασκευάζει στη Συρία το μεγαλύτερο κέντρο παρακολούθησης και υποκλοπών στη Μέση Ανατολή για να “βλέπει” την Τουρκία!

Newsroom από Newsroom
14/03/2015 07:27
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Την μεγαλύτερη βάση υποκλοπών και παρακολούθησης σε όλη τη Μέση Ανατολή που θα “βλέπει” τα πάντα από το Αιγαίο, μέχρι και τα σύνορα Ιράκ-Ιράν κατασκευάζει η Ρωσία στο ψηλότερο βουνό της Συρίας Jabal kurd στη περιοχή της Λατάκιας.

Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι θα θέσουν υπό έλεγχο ολόκληρη την Τουρκία την οποία άλλωστε δεν εμπιστεύουνται (και δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να την εμπιστεύεται), και θα προτατεύουν την Κύπρο αλλά και τις ναυτικές τους μονάδες που θα ελλιμενίζονται στη Λεμεσό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Watan, στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, κατασκευάζεται η μεγαλύτερη βάση επικοινωνιών σε όλη την Μέση Ανατολή , η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει άμεσα την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην περιοχή κοντά σχετικά στις συριακές ακτές, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, θα κατασκευαστεί ένα πολύ μεγάλο κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης , των πάσης φύσεως τουρκικών επικοινωνιών.

Η επιλογή της Συρίας δεν είναι τυχαία. Η χώρα αποτελεί βασικό δομικό λίθο στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Μοσχας. Εάν πέσει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ τότε το αμερικανοκίνητο Κατάρ θα περάσει αγωγό με τον οποίο θα μεταφέρει το φυσικό του αέριο την Ευρώπη χτυπώντας την ρωσική Gazprom.

Eάν η Συρία πέσει στα χέρια αμερικανοτροφοδοτούμενων ισλαμιστών σουνιτών εξτρεμιστών τότε θα υπάρξει προσπάθεια υπονόμευσης της ρωσικής ασφάλειας στο ρωσικό Καύκασο με την εισροή εξτρεμιστικών στοιχείων στην Τσετσενία, από την άπειρη “δεξαμενή του “Σαμ” (ανατολική Συρία,δυτικό Ιράκ).

Εάν χαθεί η Συρία, η Ρωσία θα χάσει το σημαντικότερο σημείο από το οποίο θα μπορεί να ελέγχει όλη την λεγόμενη “Γόνιμη Ημισέληνο”

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δημιουργία του κέντρου αναφέρουν ως έδρα την περιοχή της Λατάκιας. Ο επικεφαλής των συριακών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, Υποπτέραρχος Jamil Hassan, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος «αξιωματούχος» στην Συρία μετά τον Πρόεδρο Άσαντ, αξιωματικοί του επίλεκτου σώματος της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, ο αξιωματικός σύνδεσμος της «Χεζμπολάχ», ο διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Ταρτούς , και ένας Ρώσος αξιωματικός με τον βαθμό του στρατηγού, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την οργάνωση αυτού του κέντρου , θα έχουν λόγο στην εγκατάσταση αυτή .

Η βάση θα κατασκευαστεί σε μια από τις κορυφές του όρους Jabal kurd . Η βάση αυτή με το εξοπλισμό που θα διαθέτει θα σαρώνει στην κυριολεξία, όλες τις επικοινωνίες και συνομιλίες του τουρκικού Στρατού , συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο. Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής θα παρακολουθούνται πολύ στενά όλες οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή . Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όρος Jabal kurd είναι το υψηλότερο βουνό στην Συρία, και είναι δυνατό από την κορυφή του, να δει κάποιος το τουρκικό έδαφος σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στην ενδοχώρα.

«Από την άποψη του Β.Πούτιν, αυτό είναι ένα αξιοπρεπές «χαστούκι» προς τον Ερντογάν, για τον ρόλο του, στο «βρώμικο» πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ στην Συρία», τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα επί λέξη.

Οι Ιρανοί είναι επίσης ικαοποιημένοι, διότι στην περίπτωση αυτή, θα μπορέσουν μέσω των ρωσικών πληροφορίών να συντονίσουν ακόμα καλύτερα την επιρροή τους στην περιοχή αυτή. Άλλωστε όταν η Συρία απελευθερωθεί οριστικά από τους ισλαμιστές εισβολείς και όταν το ISIL συντριβεί στη Μοσούλη το κενό ισχύος που θα δημιουργηθεί τις κατεστραμμένες πλέον χώρες θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί από τις σιιτικές δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ που είναι και φίλα προσκείμενες στη Ρωσία αλλά και στους ορθόδοξους πληθυσμούς της περιοχής.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Χασάν Νασράλα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ έχει στρατολογήσει χιλιάδες “Ρουμ Ορθοντόξ” να πολεμούν στο πλάι των σιιτών μαχητών του συνάπτοντας έτσι πολύ ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο θρησκειών.

Η κατασκευή της βάσης, μπορεί επίσης να είναι μια απάντηση του Άσαντ, στην μη εξουσιοδοτημένη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο θύλακα του Σουλεϊμάν Σαχ, καταλήγει το δημοσίευμα, αν και περισσότερο πρόκειται περί ρωσικής απάντησης στους διπρόσωπους (με όλους) τουρκικούς χειρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία της τεράστιας αυτής ρωσικής στην ουσία βάσης υποκλοπών, έχει πολλές και διαφορετικές αποστολές. Για πρώτη φορά η Ρωσία «βάζει πόδι» «ουσιαστικά» στην περιοχή της Μέση Ανατολής , ελέγχοντας στεριά , θάλασσα και αέρα.

Ότι κινείται σε Συρία, Ανατολική Μεσόγειο , Κύπρο, ΝΑ Αιγαίο Πέλαγος , Αίγυπτο, Ισραήλ, σε συνδυασμό με τον ελλιμενισμό ρωσικών ναυτικών μονάδων επιφάνειας και υποβρυχίων στην Λεμεσό, θα εντοπίζεται και θα καταγράφεται. Οι Ρώσοι ποτέ δεν θα άφηναν την παρουσία ρωσικών ναυτικών μονάδων στην Κύπρο, «απροστάτευτη» .

Η Τουρκία για πρώτη φορά θα έχει την «καυτή ανάσα» της ρωσικής αρκούδας στο «σβέρκο της», με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Προηγούμενο Άρθρο

Θαυματουργική ίαση Αρχιερέως από την Παναγία!

Επόμενο Άρθρο

Πάνος Καμμένος: «Η Γερμανία ανακατεύεται σε ζητήματα που δεν την αφορούν» – Ολόκληρη η συνέντευξη στη Bild

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει 10 χρόνια νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

24/04/2025 | 11:31
Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τα κοράλλια χάνουν το χρώμα τους – Σε κίνδυνο το 84% των υφάλων παγκοσμίως

24/04/2025 | 10:00
HOT NEWS

ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

24/04/2025 | 09:02
Featured

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, με υποψήφιο τον ίδιο, χωρίς αλλαγή εκλογή νόμου και με στόχο αυτοδύναμη κυβέρνηση

24/04/2025 | 08:00
Featured

Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

24/04/2025 | 07:00
Featured

Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 120 μετασεισμοί μετά τα 6,2 Ρίχτερ

24/04/2025 | 06:00
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πάνος Καμμένος: «Η Γερμανία ανακατεύεται σε ζητήματα που δεν την αφορούν» - Ολόκληρη η συνέντευξη στη Bild


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    642 shares
    Share 257 Tweet 161
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    483 shares
    Share 193 Tweet 121
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch