Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να στείλει ένα κουτάβι στους γάλλους αστυνομικούς προκειμένου να αντικαταστήσουν τη σkυλίτσα ονόματι Diesel , που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής της αστυνομίας στο Παρίσι την Τετάρτη.

Η Diesel, ένα 7χρονο βελγικό Μαλινουά, ήταν μέλος μιας γαλλικής αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας. Ο σκύλος πέθανε γενναία όταν οι γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν σε πολυκατοικία στο Saint-Denis.
Για την υποστήριξη των Γάλλων αστυνομικών, το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να στείλει ένα μικρό γερμανικό ποιμενικό κουτάβι , που ονομάζεται Dobrynya [από έναν από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς ήρωες στο ρωσικό πολιτισμό], ανέφερε η Elena Alekseeva, επίσημh εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων στο Instagram.

«Αν και ακόμα ένα κουτάβι, ο Dobrynya ελπίζουμε ότι θα μεγαλώσει για να γίνει ένα σημαντικό μέλος της Γαλλικής αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.
Το κουτάβι θα μεταφερθει στη Γαλλία για να δείξουμε την αλληλεγγύη προς τον γαλλικό λαό και την αστυνομία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Alekseeva.