Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία πάει σε εκλογές σε κλίμα ΧΟΥΝΤΑΣ! Ο Ερντογάν χάνει τον έλεγχο

Newsroom από Newsroom
28/05/2015 07:44
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μια τεράστια κοινοπραξία της Τουρκίας αποκλείστηκε από τους δημόσιους διαγωνισμούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του ομίλου Doğan Holding, τον Αϊντίν Ντογάν, ότι είναι ένας «λάτρης των πραξικοπημάτων», ενώ χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου αυτού «τσαρλατάνους».

Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου Ερντογάν με τουρκικά μέσα ενημέρωσης και της απαγόρευσης.

Οι αρθρογράφοι της ναυαρχίδας του ομίλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της εφημερίδας Hürriyet, έχουν επικρίνει την φιλοδοξία του Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, κατά την οποία ελπίζει ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα συγκεντρώσει επαρκή πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο ανοίγοντας το δρόμο για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως θίχτηκε όταν, μετά την καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η εφημερίδα Hürriyet κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «εξελέγη με ποσοστό 52% των ψήφων και καταδικάστηκε σε θάνατο».

Ο Τούρκος πρόεδρος, που επίσης εξελέγη με ποσοστό 52% στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου, υποστήριξε δημοσίως ότι το πρωτοσέλιδο αναφερόταν σε εκείνον και υπονοούσε ότι και εκείνος θα έπρεπε να έχει την ίδια τύχη.

«Δε με ενδιαφέρει τι γράφουν οι αρθρογράφοι σας. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν οι πληρωμένοι τσαρλατάνοι. Δεν έχουν καμία αξία για εμένα» δήλωσε ο Ερντογάν σε μία τηλεοπτική συνέντευξη αυτήν την εβδομάδα.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας σήμερα η Hürriyet αρνήθηκε ότι συνέκρινε με οιοδήποτε τρόπο τον Μόρσι με τον Ερντογάν.

«Η υποτιθέμενη σύνδεση δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό των συντακτών της Hürriyet».

Η κοινοπραξία Doğan και η πρώην θυγατρική στον τομέα της μεταπώλησης καυσίμων, η Petrol Ofisi, δεν θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφορές σε δημόσιους διαγωνισμούς για τις επόμενες 237 ημέρες, σύμφωνα με τη διαταγή που εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο όμιλος Doğan και η Petrol Ofisi είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους το 2009 για ποιοτικά θέματα σε μία συμφωνία εφοδιασμού ενός κρατικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η απόφαση να επιβληθεί εκ νέου η ποινή δε σχετίζεται με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει πρόσφατα μεταξύ του προέδρου Ερντογάν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα συγκυρία και τις αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Το 2009 στον όμιλο Doğan είχε επιβληθεί ένα μεγάλο πρόστιμο έπειτα από τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου που ακολούθησε την ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου των κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος προσώπων του περιβάλλοντος του –τότε πρωθυπουργού– Ταγίπ Ερντογάν.

Και κατά αμερικανού δημοσιογράφου

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να του χορηγήσουν την τιμητική τουρκική υπηκοότητα που του είχαν υποσχεθεί, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σχετική εντολή έπειτα από ένα άρθρο του δημοσιογράφου που κρίθηκε πολύ επικριτικό εναντίον του προέδρου.

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα Boston Globe, ο Στίβεν Κίνζερ εξήγησε ότι επρόκειτο να τιμηθεί από τις τουρκικές αρχές για ένα ρεπορτάζ που είχε γράψει το 2000 στους New York Times και το οποίο συνέβαλε στη διάσωση μωσαϊκών που χρονολογούνταν από τη ρωμαϊκή εποχή.
Όταν ωστόσο έφθασε στο Γκαζιαντέπ (νότια), οι οικοδεσπότες του, που δεν έκρυβαν «τη μεγάλη αμηχανία τους», τον ενημέρωσαν ότι η εκδήλωση είχε ματαιωθεί «έπειτα από προσωπική εντολή του Ερντογάν», αφηγήθηκε ο Κίνζερ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η προεδρία έκρινε ότι ο δημοσιογράφος είναι «ένας εχθρός της κυβέρνησής μας και της χώρας μας» επειδή είχε καταγγείλει σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στις αρχές του χρόνου στην Boston Globe «την πολιτική παράνοια» του Τούρκου ηγέτη.

«Αν και κάποτε θεωρούνταν ένα σοφός μεταρρυθμιστής, ο (Ερντογάν) ζει πλέον σε ένα παλάτι 1000 δωματίων» είχε γράψει ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο, απ’ όπου «καταδικάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, διατάσσει συλλήψεις δημοσιογράφων και παραληρεί εναντίον των κοντών φουστών και της αντισύλληψης».

«Αγαπώ αυτήν την χώρα, αλλά για μία ακόμη φορά απέδειξε πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει» σχολίασε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνζερ.
«Υπάρχει μία πολιτική δυσκολία, όμως νιώθω πολύ κοντά σε αυτήν την πόλη και, ήδη, Τούρκος πολίτης» προσέθεσε ο ίδιος.
«Είναι παράξενο να βλέπεις τον επικεφαλής ενός Κράτους να ανησυχεί τόσο πολύ για μερικές όχι και τόσο κολακευτικές προτάσεις που δημοσιεύτηκαν σε μία εφημερίδα χιλιάδες μίλια μακριά πριν από πολλούς μήνες» τόνισε επίσης ο Αμερικανός δημοσιογράφος, πρώην αρχισυντάκτης στο γραφείο των New York Times στην Τουρκία και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη Μέση Ανατολή.

Την ώρα που οι αντίπαλοί του καταγγέλλουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία φίμωσης κάθε φωνής διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε εναντίον της αμερικανικής εφημερίδας New York Times και της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τις τελευταίες ημέρες, ενώ ένας εισαγγελέας αποφάσισε το κλείσιματος δύο τηλεοπτικών δικτύων με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Εσείς, New York Times, προφανώς νομίζετε ότι μπορείτε να μας δίνετε μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου» δήλωσε ο Ερντογάν σε μία ομιλία στην πόλη Ουσάκ της δυτικής Τουρκίας σήμερα.

Απευθυνόμενος σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους χαρακτήρισε “πληρωμένους τσαρλατάνους” τους δημοσιογράφους των New York Times και κατηγόρησε την αμερικανική εφημερίδα ότι εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να υπονομεύσει την Τουρκία.

«Σε κρίσιμες περιόδους, τα άρθρα της εφημερίδας σχετικά με την Τουρκία είχαν ανέκαθεν μία οσμή πρόκλησης» τόνισε.

«Από πότε έχετε αρχίσει να ανακατεύεστε από τις ΗΠΑ στα εσωτερικά μας; Ποιοι νομίζετε ότι είστε;» είπε χθες σε μία ομιλία που εκφώνησε στη συνοικία Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης, μετά τη δημοσίευση από τους New York Times ενός άρθρου στο οποίο υποστήριζαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος «χειραγωγεί την πολιτική διαδικασία».
Αξιωματούχοι του γραφείου του Ερντογάν είπαν ότι δε διαθέτουν πληροφορίες για το θέμα που προέκυψε με το δημοσιογράφο Στίβεν Κίνζερ, ενώ το γραφείο του δημάρχου του Γκαζιαντέπ δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κανένα σχόλιο.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 31 Μαΐου, εορτολόγιο: Άγιος Ερμείας

31/05/2026 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

30/05/2026 | 23:45
HOT NEWS

Ποια είναι τα 10 κόμματα της Αριστεράς που πάνε σε σκληρά “play out” λόγω ΕΛ.Α.Σ

30/05/2026 | 22:13
Featured

Δημοσιονομικός χώρος άνω του 1 δισ. ευρώ στην πορεία προς τη ΔΕΘ – Στο τραπέζι φοροελαφρύνσεις, στήριξη της αγοράς και μέτρα για τη στέγαση

30/05/2026 | 22:00 - Ενημέρωση 31/05/2026 | 03:23
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γονείς πούλησαν 11χρονη σε Ρουμάνο «γαμπρό»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σε οικονομική ασφυξία η ύπαιθρος: Το κρυφό αλαλούμ με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ – Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οι αγρότες

    265 shares
    Share 106 Tweet 66
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    499 shares
    Share 200 Tweet 125
  • Ποια είναι τα 10 κόμματα της Αριστεράς που πάνε σε σκληρά “play out” λόγω ΕΛ.Α.Σ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Από το ΕΛ.Α.Σ στο… μαλλί της γριάς!

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Τι φοβάται πραγματικά η Τουρκία

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 30 Μαΐου, εορτολόγιο: Όσιος Ισαάκιος ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Δαλμάτων

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Revolut: Eλληνικά IBAN και νέες τοπικές τραπεζικές υπηρεσίες με το νέο υποκατάστημα

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch